Middelharnis - Maandagmiddag 19 februari 2018 komt wereldreiziger Kees Terlouw dia’s vertonen over één van zijn reizen die hij met zijn partner Diny heeft gemaakt, namelijk zijn ‘Cuba-reis’: "De dia’s worden door middel van zogenaamde "overvloeiprojectie" vertoond op een groot scherm, deze manier van projecteren komt zeer rustig over." Dit op uitnodiging van PCOB-Goeree-Overflakkee. De middag wordt gehouden in verenigingsgebouw De Hoeksteen te Middelharnis en begint om 14:00 uur. Entree €2,00. Lees hieronder verder.

Kees Terlouw: "De Cubaanse dia-reis is “geschoten” VÓÓR de grote veranderingen die momenteel aan de gang zijn en begint in de westelijke plaats Holguin, vandaar met openbaar vervoer naar Santiago de Cuba, Baracoa en weer terug naar Santiago de Cuba. Per huurauto rijden we vervolgens naar plaatsen zoals Sancti Spiritus, Trinidad en het uiterst spectaculaire westen met haar bergstreken en de groene tabaksvelden. Uiteraard wordt Havanna aangedaan waar tegenover het handelskantoor van de US Bush Jr. als vampier en “Bad Boy” staat afgebeeld."

De reis voert van oost naar west en ze bezoeken meerdere koloniale steden waar het straatbeeld nog wordt beheerst door hoog bejaarde Amerikaanse auto’s uit de jaren 50, lichte motoren en taxizijspannen, deze volgeladen met mens en goederen. Deze 3-wielcombinaties met soms dubbellucht aanhangers, afgeladen met olievaten, waren wel heel bijzonder.

Diny en Kees reizen als het ware in een dubbele lus over het eiland en ontmoeten de zeer vriendelijke en gastvrije Cubanen, velen met een glas rum aan en een dikke sigaar tussen de lippen. De eindeloze glimlach, prachtige “vervallen” steden die bruisen van de samba en cha-cha-cha, de geur van drogende tabaksbladeren en de humor willen ze graag met u delen.

"U bent van harte welkom!"