Sommelsdijk, Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdagavond 13 februari 2018 een lezing (hieronder aanmelden) over Jan van Os. Hij is één van de beroemdste bloemstillevenschilders uit de 18e eeuw. Jan van Os werd in 1744 geboren in Middelharnis... lees hieronder meer.

Jan van Os

"Jan van Os werd in 1744 geboren in Middelharnis en kwam na een aantal omzwervingen in 1763 in Den Haag terecht. Daar bouwde hij een internationale carrière op. Tot zijn dood in 1808 was hij actief in de schilderkunst. Naast bloemstillevens, maakte hij ook landschappen en zeegezichten. De schilderijen van Van Os hangen vandaag de dag in toonaangevende musea in Europa en daarbuiten. Jan van Os beoefende in zijn Haagse periode ook de dichtkunst. Er verschenen meerdere dichtbundels van zijn hand. Deze lezing is een vervolg op een eerdere lezing en is gebaseerd op nader historisch onderzoek en nieuwe informatie. Aan de hand van zijn schilderijen en gedichten, wordt het veelbewogen leven van Jan van Os geschetst."

Lezing

De lezing wordt gegeven door Martina Westdorp en vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur, in de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kosten bedragen €5,00 per persoon inclusief consumptie. Aanmelden kan via: infokcego@gmail.com.

Afbeelding 1: Jan van Os, "Bloemen",Paneel, Art Gallery of South Australia

Afbeelding 2: Hendrik Pothoven “Portret van Jan van Os”, 1771, Paneel, Museum Bredius te Den Haag.