Goeree-Overflakkee - Goeree-Overflakkee is een groen, energiek, mooi, rustig en ook cultuur-rijk eiland. De vele kerken op het eiland worden ook "cultureel benut", door middel van het organiseren van prachtige concerten. De akoestiek van sommige kerken is een "lust voor het muzikale oor" van velen die de diverse concerten graag bezoeken. Rondom de herdenking op 1 februari van de Watersnoodramp uit 1953, die dit jaar 65 jaar geleden plaatsvond, werden (en worden nog!) concerten georganiseerd. Bekijk hieronder een greep uit de aanstaande concerten op de concertagenda, die deel uitmaakt van de VVV-activiteitenkalender Goeree-Overflakkee op www.iGO.nl.

Concert-Cultuur-VVV-Agenda-Goeree-Overflakkee-2018

Donderdag 1 februari 2018 in de Hervormde kerk te Stellendam is er de Herdenkingscantate van Arie J. Keijzer te beluisteren, door een projectkoor o.l.v. Jan Bezuijen (aanvang 20:30 uur).

Op zaterdag 3 februari 2018 is er in de Hervormde kerk te Oude-Tonge de Herdenkingscantate van Arie J. Keijzer te beluisteren door een projectkoor o.l.v. Jan Bezuijen (aanvang 20:00 uur).

Op 6 februari 2018 bent u allen ook van harte welkom bij de culturele lezing over familie Van Aerssen van Sommelsdijck, deze wordt gehouden in het oude Raadhuis te Middelharnis (aanvang 20:00 uur).

Zaterdag 10 februari 2018 geeft, in de Hervormde Kerk te Middelharnis, Paul Kieviet zijn 67e Bachconcert onder het thema “Bach met de Franse slag”. Aanvang: 20.00 uur.

Donderdag en vrijdag, 15 en 16 maart 2018 vinden in de Hervormde Kerk van Middelharnis, twee jubileumconcerten, van het Gospelkoor ‘Per Amore’ o.l.v. Ad de Joode te Stellendam, plaats. Dit m.m.v. zandkunstenaar, Gert van der Vijver. Aanvang: 20.00 uur.

Zaterdag 17 maart 2018 is er in de Hervormde kerk te Middelharnis en uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach, door het Vocaal Ensemble Magnificat o.l.v. Rinus Verhage met medewerking van het Barokensemble ‘Eik en Linde’ en Wim Diepenhorst (aanvang: 19:30 uur).

Zaterdag 24 maart 2018 organiseert men in de Hersteld Hervormde Kerk van Ouddorp een concert door het Christelijk Ouddorps Mannenkoor o.l.v. Dinant Struik en het Stellendams mannenkoor “ Door Eendracht Verbonden” o.l.v. Jurrien van Kooten (aanvang 19.30 uur).