Middelharnis - Op woensdag 17 januari 2018 vindt de eerste lezing van het winterprogramma van De Motte plaats. Jack Westhoeve, bestuurslid van de stichting WO2GO, zal tijdens deze avond vertellen over één of meer aspecten van de Tweede Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee. Daarnaast zal hij u deelgenoot maken van het werk van de stichting WO2GO, die de afgelopen jaren de nodige informatie heeft verzameld en allerlei activiteiten heeft georganiseerd. Lees hieronder meer.

Er lopen al enkele jaren projecten, zoals over 'De luchtoorlog boven en om het eiland' en 'De Atlantikwall'. In Ouddorp en omgeving is onderzoek gedaan naar bunkers en is zelfs een bunkerroute gemaakt. De Tweede Wereldoorlog is niet alleen een zwarte bladzijde uit de historie van het eiland, het is zeker ook een boeiende, leerzame periode, waar veel over te vertellen is.

De lezing wordt gehouden in het Oude Raadhuis, Raadhuisstraat 1, Middelharnis. Inloop met koffie vanaf 19:30 uur. Aanvang lezing 20:00 uur. Toegang is gratis voor leden van De Motte. Ook niet-leden zijn van harte welkom! Van hen wordt een kleine bijdrage van €3,00 gevraagd.