Ouddorp/Rotterdam - Juf Geerte Rijpma van OBS de Westhoek in Ouddorp heeft van de Stichting “Méér Muziek in de Klas” de Loftrompet ontvangen (lees hier), omdat zij zich op uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs op de basisschool. Deze eervolle prijs werd voor het eerst uitgereikt en geschiedde in aanwezigheid van koningin Maxima. De uitreiking zal te zien zijn tijdens de uitzending van het kerstmuziekgala bij de NPO op zaterdag 23 december 2017, om 20:30 uur. Lees hieronder verder.

Geerte volgde de cursus voor Interne Cultuur Coördinator (ICC), waarmee zij zich als cultuureducatiespecialist op haar school kan profileren. Deze cursus kon zij volgen vanuit het (ei)landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit, een programma wat door de gemeente Goeree-Overflakkee wordt gefaciliteerd. Als ICC’ er coördineert Geerte, naast haar werk als groepsleerkracht, alle culturele activiteiten op school. Muziek is haar grote liefde. Zo is Geerte zelf een uitstekende saxofoniste, is ze bestuurslid van het muziekgebouw Goeree-Overflakkee en maakt zij ook deel uit van de stuurgroep cultuureducatie van Sopogo. “Omdat ik andere vormen van cultuur óók heel belangrijk vind”.

De Loftrompet is een prijs voor een basisschooljuf of -meester van groep 1 tot en met 8 die zelf muziekles geeft en veel aandacht besteedt aan muziek op school. De Loftrompet bestaat uit een trofee en een geldprijs van € 5.000,-. Geerte Rijpma werd als winnaar gekozen uit de genomineerden door een vakkundige jury, bestaande uit Joop van den Ende, Rinda den Besten (voorzitter PO-raad) en Janneke van der Wijk (directeur Conservatorium van Amsterdam).

Joop van den Ende over de prijs: “Muziek maken is heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk. Voor muziekonderwijs op basisscholen is het van groot belang dat een meester of juf de kinderen enthousiasmeert en stimuleert. De leerkracht die dat vol overgave doet, willen wij in het zonnetje zetten. We hopen dat zij daarmee een voorbeeld wordt voor andere groepsleerkrachten.”

Bron/foto FB goeree-overflakkee.