Goedereede - Samen met sopraan Marlotte van ’t Hoff brengt Consort of Voices tweemaal een programma met onbekende Italiaanse (advents)muziek uit de 17e eeuw. Op vrijdagavond 8 december speelt het ensemble in de Toren van Goedereede en op zaterdag 9 december 2017 klinkt de muziek in de kerk van Burgh. Lees hieronder meer.

Het programma van dit concert is onderscheidend, uniek en vernieuwend. Tijdens het concert klinkt onbekende Italiaanse barokmuziek van o.a. de componisten Biagio Marini, Tarquino Merula, Girolamo Kapsberger, Alessandro Grandi en Claudio Monteverdi. Deze componisten grepen alle middelen aan om de tekst zoveel mogelijk te laten spreken. De verschillende verhalen, affecten, gevoelens en emoties worden zoveel mogelijk verklankt om op deze manier de luisteraar te raken. De vocale werken worden afgewisseld met instrumentale werken voor blokfluit, viola da gamba en klavecimbel. Hierdoor waant de luisteraar zich in het Italië van de 17e eeuw en hoort de vergeten, maar prachtige muzikale parels weer klinken.

De sopraan Marlotte van ’t Hoff studeerde solozang klassiek bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys conservatorium te Tilburg, waar ze in 2015 met succes afstudeerde. Ze werkte de afgelopen jaren vaker samen met barokensemble Consort of Voices. Consort of Voices treedt op in een intieme bezetting, die naast sopraan bestaat uit blokfluit, viola da gamba, theorbe, orgel en klavecimbel.

Beide concerten beginnen om 20.00 uur (toren en kerk open vanaf: 19.30 uur). Kaarten kosten 12,50 euro (tot 18 jaar 5 euro) - inclusief programmaboekje en drankje na afloop - en zijn te reserveren via de website van Consort of Voices. Reserveren wordt aanbevolen omdat het aantal plaatsen beperkt is. Meer informatie is te vinden op consortofvoices.nl.