Sommelsdijk - De expositie 'Biblia Sacra' is te zien in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk, t/m 3 januari 2018. Eind 19e eeuw heeft de Franse uitgever Lucien Layus aan verschillende, in die tijd, bekende kunstenaars gevraagd om aan de hand van Bijbelse teksten een voorstelling te maken. De litho's zijn te koop tegen een sterk gereduceerde prijs tijdens de expositie. U bent van harte welkom bij deze expositie, lees hieronder verder.

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11:00 uur tot ongeveer 12:00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10:00 - 12:00 uur.

"De Parijse drukker Lemercier en Co. heeft daarna de prenten als litho's uitgegeven in het jaar 1899. De verstilde sfeer van de 19e eeuw is in iedere afbeelding voelbaar. Wij willen U hiervan mee laten genieten. Mocht U informatie willen over het verhaal achter de litho's kunt U contact opnemen met Ineke van der Jagt-Biezepol, tel:(0181-)415119."