Ouddorp – Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film. Welke vind je mooier? Woensdag 1 november 2017 om 19:30 uur, wordt de bibliotheek in Ouddorp (in het Raad- en Polderhuis) ’s avonds weer omgebouwd tot bioscoop. Deze avond wordt de verfilming van het boek “Tonio” van A.F. Th van der Heijden vertoond. Lees hieronder meer.

De film vertelt het verhaal van Tonio, de zoon van de auteur die in 2010 omkwam bij een verkeersongeluk. Tonio is niet ouder geworden dan 21 jaar. A.F.Th. van der Heijden doet het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden?

Bij reservering voor deze avond kan een exemplaar van het verfilmde boek worden geleend in de Bibliotheek, zodat je boek en film met elkaar kunt vergelijken.

Plaatsen voor deze filmavond zijn te reserveren aan de balie in de Bibliotheek (Raad- en Polderhuis, Raadhuisstraat 4) of via www.leerenbeleef.nl. Bij reservering voor deze avond kun je een exemplaar van het verfilmde boek lenen in de Bibliotheek, zodat je boek en film met elkaar kunt vergelijken. De film begint om 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur staat de koffie/thee klaar. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Toegang €7,50 / Leden €5,00.