Middelharnis - Geniet op woensdag 18 oktober 2017 van een "Avondje Bert Haansta", in het Diekhuus te Middelharnis. Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het overkoepelende thema “Geluk”. Op Goeree-Overflakkee wordt er gefocust op de jaren 50, 60 en 70 met als ondertitel “Toen was geluk heel gewoon”. Op woensdagavond wordt om 20:00 uur een selectie uit het werk van Bert Haanstra vertoond in de Filmzaal van het Diekhuus. Lees hieronder verder.

Bert Haanstra

In de jaren 60 en 70 was het stil op straat als er een nieuwe film of documentaire van de hand van Cineast Bert Haanstra in de bioscoop of op tv verscheen. Zijn films Alleman, Glas, Fanfare en Bij de beesten af werden vertoond in binnen-en buitenland en wonnen meerdere prijzen.

Op woensdagavond 18 oktober wordt een selectie uit het werk van Bert Haanstra vertoond in de Filmzaal van het Diekhuus. Vast voor velen een feest van herkenning! Dompel je een avondje onder in filmbeelden van de tijd toen “Geluk nog heel gewoon was”.

Werkgroep Maand van de Geschiedenis Goeree-Overflakkee

Deze activiteit is onderdeel van meer activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis. De activiteiten worden georganiseerd door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Streekmuseum, Streekarchief en Historische Vereniging De Motte. Toegang €6,50 / Bibliotheekleden €5,00.