Regio – Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft de hand weten te leggen op toegangskaarten voor de balletvoorstelling het Zwanenmeer in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam | zondagmiddag 24 september | op zondagmiddag 24 september 2017. De voorstelling begint om 14.00 uur. Al ruim 10 jaar verzorgt Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta de Kunstbus; uitstapjes naar voorstellingen, tentoonstellingen of andere culturele evenementen. Er is een opstapplaats op Goeree-Overflakkee, in Stellendam. Lees hieronder verder.

De Kunstbus heeft opstapplaatsen op diverse locaties in de regio, dus u hoeft nooit ver te reizen. Bij de Kunstbus is alles inbegrepen: reserveerkosten, vervoer en natuurlijk altijd goede plaatsen, zodat u ten volle kunt genieten van de voorstelling.

Het grootste Zwanenmeer ter wereld

?Deze voorstelling van de Engelse topchoreograaf Derek Deane en het Shanghai Ballet werd juichend ontvangen door pers en publiek. De voorstelling maakte met 48 zwanen, twee tot driemaal zoveel als normaal, de slogan “met meer zwanen dan men kan tellen” waar. Maar ook de kwaliteit werd geprezen. De Volkskrant beloonde de voorstelling met 4 sterren en schreef onder meer: “Choreograaf Derek Dean, een Britse rot in het vak, creëert een adembenemend, gevarieerd, geometrisch vormenspel: een zwanenzee!” Verder jubelde men: “Emotioneel… pure lyriek…virtuoos…bijzonder.”

Wat Derek Deane bereikt heeft met de 48 Chinese ballerina’s is van een betoverende magie. Zonder de authenticiteit van het Zwanenmeer aan te tasten voegt zijn adembenemende choreografie een prachtig hoofdstuk toe aan deze balletklassieker. De beeldschone ballerina’s vormen een betoverend, homogeen geheel, dat in uitstraling en perfectie niet onder doet voor het Bolshoi of Mariinsky Ballet of The Royal Ballet in London.

Praktische info

Omdat Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een optie heeft op toegangskaarten voor deze balletvoorstelling is het van groot belang dat er tijdig wordt gereserveerd. Kaarten zijn uiterlijk t/m 1 juli te reserveren aan de balie in de Bibliotheek of via www.leerenbeleef.nl/excursies

Opstapplaatsen; Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse

Aanvang voorstelling: 14.00 uur

Toegangsprijs: €72,00 p.p.