Ouddorp - Wie op zoek is naar een artistiek cadeau voor niet al te veel geld, zou eens moeten gaan kijken in de Kunst Kado Hoek van KunstPlus. De Kunst Kado Hoek – een dubbele kast en een vitrine – is ingericht in de receptie van Ouddorp Duin. Kunstenaarsvereniging KunstPlus had eerder een Kunst Kado Hoek in de galerie te Oude-Tonge. Ooit startten de eilandelijke kunstenaars ermee toen Sinterklaas en Kerstmis in het verschiet lagen. Maar het was zo’n succes dat het cadeauhoekje altijd is blijven bestaan. Tot het vertrek uit Oude-Tonge dan. Nu is er dus wederom een Kunst Kado Hoek. Lees hieronder verder.

Het laagdrempelige hoekje – de receptie van Ouddorp Duin is zeven dagen per week geopend – bevat een keur aan unieke kunstwerken van KunstPlus-leden: sieraden, schilderijtjes, litho’s, bekers, et cetera. De prijzen lopen uiteen van minder dan 10 euro tot ongeveer 125 euro. Er is al een prachtige boekenlegger voor 5 euro. KunstPlus wisselt het aanbod regelmatig.

Kunst in de Kaap

Er is meer kunst te zien in Ouddorp Duin. Op 2 april is namelijk de eerste expositie onder de noemer Kunst in de Kaap van start gegaan in de receptie en de foyer van strandtheater De Houten Kaap. Tot en met 1 juni zijn er werken te zien van Marja Bergwerff-van Liere en Marleen van Arendonk. Marja Bergwerff exposeert glaskunst en Marleen van Arendonk onderwaterfoto’s.

Beide exposanten zijn gedurende de expositie elke zondag aanwezig. Marleen van Arendonk verzorgt op 23 april (van 10.00 tot 13.00 uur) een workshop vliegers maken en beschilderen. Marja Bergwerff geeft op 13 mei (van 10.00 tot 16.00 uur) een inloopworkshop glassieraad maken. Een tip met het oog op Moederdag. De derde workshop is van Mirian Zimmerman. Bij haar kunnen volwassenen en kinderen op 21 mei (van 14.00 tot 17.00 uur) schilderen met acryl op paneel.

Later dit jaar, rond Open Monumentendag, kan het publiek een pop-up-expositie van KunstPlus-kunstenaars tegemoet zien in een monumentale uien-droogschuur in Middelharnis. Een aanrader op het raakvlak van cultuurhistorie en kunst.