Ouddorp - Op donderdag 20 april 2017 in ouddorp: een prachtig vioolrecital met toptalent. Een violist die naam maakt met zijn verfijnde en elegante spel en een pianist die zijn sporen ook al heeft verdiend. Op het programma o.a. meesterwerken van Schumann en Beethoven. Niek Baar speelt deze avond samen met pianist Ben Kim, in De Overkant op donderdag 20 april 2017. Het concert begin om 20:00 uur. De Overkant is open vanaf 19:30 uur. Kaarten voor concert kosten €15,00 en dat is inclusief koffie of thee voor en een glas wijn na het concert. Lees hieronder verder en reserveer voor deze unieke avond!

Niek is prijswinnaar van verschillende internationale en nationale concoursen. Op zijn twintigste won hij de eerste prijs op het Internationale Solo Bach concours in Londen. In juli 2014 was Niek de eerste Nederlandse violist ooit die de finale haalde van het prestigieuze Internationale Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig, Niek won hier de 3de prijs.

Eerder won Niek Baar prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours. Niek maakte zijn debuut als solist op 16-jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal van de Doelen. Verder soleerde hij o.a. met het Pauliner Kammerorchester Leipzig, Camerata Berlin, Symfonie Orkest van het Koninklijk Conservatorium en het Atheneum Kamerorkest. In maart 2013 maakte Niek zijn debuut als solist in het Concertgebouw in Amsterdam met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen. Ben Kim is een Amerikaanse pianist die net als Niek Baar in Berlijn woont. Ook hij is bijzonder getalenteerd. Hij won een eerste prijs bij de ARD München International Music Competition. Ben Kim speelde o.a. in Carnergie Hall, het Kennedy Center en Suntory Hall. Pianist Ben Kim Bracht in 2012 een cd uit bij het Decca label. Steeds meer treden ze samen op.

Kaarten reserveren via VVV 0187-681789. De Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp.

Kijk voor een indruk op:

https://www.youtube.com/watch?v=zqHRsW3-t7g

https://www.youtube.com/watch?v=IoyysozDfRA

https://www.youtube.com/watch?v=FHExUXiN79Q