Regio - De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen. Ditmaal organiseert zij op zaterdag 22 april 2017 een bustocht naar Lille met o.a. een bezoek aan het Museum van de Schone Kunsten. Het hoofddoel van de reis is het Musée des Beaux Arts, het tweede grote museum van Europese beeld- en schilderkunst en keramiek, na het Louvre te Parijs. De collectie bestaat uit werken van Dirck Bouts tot Donatello en schilderijen van Rubens, Delacroix, Goya en Picasso. Ook de Franse impressionisten zijn vertegenwoordigd. lees hieronder verder.

Lille is de stad die de meeste mensen kennen als de richting die je moet kiezen om in Parijs te komen, of, op de terugweg, vanuit Frankrijk naar Nederland. De stad is echter zeer de moeite waard om te bezoeken! De stad heeft de echte Franse uitstraling van grandeur door de brede boulevards en de statige pleinen en ademt door de ligging vlakbij de grens ook de gemoedelijkheid uit van de Belgische gastvrijheid en gastronomie. De binnenstad bestaat uit smalle straten met prachtige gevels die plaats bieden aan vele bijzondere winkels, tot aan de “Haute Couture”.

Organisatie: "Het programma van deze dag ziet er als volgt uit: 07.00 uur vertrek vanaf garage Mijnders te Melissant en aansluitend vanaf busstation Oude Tonge. 10.00 uur koffie in Lille. 11.00 uur museumbezoek met rondleiding. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er meer rondleidingen gemaakt. 12.30 uur is er de gelegenheid om te lunchen in het prachtige centrum, waar u daarna met behulp van een plattegrond een mooie stadswandeling kunt maken. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt het museum ook ‘s middags bezocht. 18.00 uur Vertrek vanuit Lille richting Flakkee. Daar het kort dag is verzoeken wij u zo snel mogelijk u aan te melden voor deze dagtocht. Vol is vol. De kosten voor deze dag naar Lille bedraagt slechts € 50,00, - p.p. incl. busreis, entree, rondleiding. Aanmelden of informatie bij Drewes Boerema: 0187-603406 of 06-19641530. Aanmelden kan ook via de website."