Ouddorp - Vanaf 25 maart 2017 is de nieuwe expositie met het thema Abstract te zien bij De Overkant in Ouddorp. Het is een gevarieerde selectie uit de collectie van Thyade Art, waar verschillende technieken vertegenwoordigd zijn. Deze expositie is elke zaterdag te zien, behalve 8 april en 15 april, dan zijn er besloten bijeenkomsten. De Overkant is dan open vanaf 11.00 – 17.00 uur. "Laat je verrassen door een spel van kleuren, vormen en ritmes. Zoals de dynamische schilderijen van de Braziliaanse kunstenaar William Malucu." lees hieronder meer.

William Malucu zijn Zuid-Amerikaanse temperament spat van de doeken af. Meer ingetogen zijn de abstracte schilderijen van Lenie van den Bulk. Vaak zie je nog wel dat de aanleiding het landschap was, maar vervolgens weet ze daar zo haar eigen draai aan te geven.

Bij de Cor Z. de Jong zie je weer dat elementen uit de natuur een rol spelen, zonder dat hij de natuur "letterlijk" schildert. Overigens zijn alle kunstwerken niet alleen te koop maar ook te leen via het praktische uitleensysteem van Thyade Art.

Behalve schilderijen zijn in De Overkant ook etsen te zien van bijvoorbeeld Ad Arma, die graag op extreem grote formaten werkt en de Belgische Francis Méan, die juist een gevoelige en ingetogen sfeer uitstraalt.

Verder zeefdrukken van verschillende kunstenaars. Waarbij ook hier blijkt hoe breed het begrip Abstract valt in te vullen. De gestileerde bladstructuren van de Engelse Lee Crew geven een andere sfeer dan de vloeiende, maar goed gecontroleerde dynamiek van Henk van Vessem. Het dramatische ‘From the underworld’ van Mattie Schilders staat in een schril contrast met het bijna lichtgevende ‘Lever du soleil‘ (zonsopgang) van Nicole Schaap. Kortom, laat je verrassen door een spel van kleuren, vormen en ritmes en bezoek deze “abstracte” expositie.

De Overkant, Dijkselweg 33 Ouddorp.