Regio - Maart betekent Boekenweek! 8 dagen lang gaat het in de boekhandels en bibliotheken over het thema 'Verboden vruchten'. Traditiegetrouw verzorgen bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en theater Twee Hondjes tijdens de Boekenweek een theateravond op donderdag 30 maart 2017, om 19:30 uur in Cultuurhuis Nieuwe Veste. Deze avond zijn de auteurs P.F. Thomése en Arita Baaijens te gast. Daarnaast is er een humorvol cabaretoptreden en het inmiddels beroemde Boekenweekspel. De presentatie is in handen van Dave vd Wal (bekend van TV Rijnmond). Toegangskaarten (á €17,50) voor deze avond zijn te koop via www.leerenbeleef.nl, aan de balie in de bibliotheek en bij de theaterkassa van Theater Twee Hondjes. Lees hieronder verder.

P.F. Thomése

De veelzijdigheid van P.F. Thomése is gevoeglijk bekend. De ene keer is hij sterk verhalend, de andere keer lekker vunzig humoristisch. Hij verrast met taalkundig hoogstaande egodocumenten en is tegelijk tegendraads in zijn essayistische belangstelling voor de zogenaamde hoge en lage cultuur. Kortom, hij is een echte literator, die zichzelf welhaast per boek opnieuw uitvindt. Zijn boek Schaduwkind is in Literair Nederland alom bekend en momenteel lezen vele leeskringen en boekenliefhebbers zijn laatste pareltje “De Onderwaterzwemmer”

Arita Baaijens

Arita Baaijens groeide op in Ede, studeerde biologie in Amsterdam. Na zeven jaar werken gaf ze haar baan als milieubioloog op om een onzeker avontuur in de Egyptische woestijn aan te gaan. Ze kocht kamelen en leerde in de woestijn te overleven. Als enige Westerse vrouw bereisde ze in haar eentje en met kamelen de Sahara. De zelfgezochte eenzaamheid veranderde haar kijken op het leven. In 2016 verscheen Zoektocht naar het paradijs, een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië.

Cabaretier Marjolein Heesters

Marjolein Heesters zal tijdens de Boekenweektheateravond aanwezig zijn als haar alter ego Conny Anders. Daarnaast zal zij improviseren op het thema Verboden vruchten.

Adres Cultuurhuis Nieuwe Veste: Opzoomerlaan 106, Hellevoetsluis.