Den Bommel - De Flakkeese Marlies Verda uit Den Bommel is kunstenaar en maakt bijzondere tekeningen, lino-afdrukken en schilderijen. Marlies is geboren in Brabant (1956, Breda) en woont sinds 5 jaar in Den Bommel. Ze heeft aan de Voorstaat haar atelier waar ze les geeft en jonge kunstenaars laat exposeren als Pop-up galerie. In Bruinisse op basisschool Op Dreef heeft ze wekelijks een "Kunstklas"en iedere vakantie geeft ze workshops in het Watersnoodmuseum (schilderen over de ramp). Als bestuurslid en docent is ze verbonden aan 'Kunstkring Voorne'en ze beheert de galerie 'KunstinUitvoering' in Zwartewaal. Dit jaar, 2017, is het jaar waarin de Palestijnen 50 jaar bezetting herdenken. The Arab Educational Institute (AEI) en Palestine Link (PL) willen door middel van een projectie van kunst op de Seperation Wall in Betlehem (op de bezette West Bank) hierbij stil staan. De titel van de expo is Occupation and/or freedomen en Marlies is trots dat haar werk, een serie portretten met de titel NOBODY, vanaf 4 juni 2017 middels projectie op de "Wall" getoond zal gaan worden. Er wordt werk getoond van 20 kunstenaars uit diverse landen en ook van lokale kunstenaars. Marlies: "En ik ben uitgenodigd daar bij aanwezig te zijn!" Lees hieronder verder.

Marlies Verda: "Om het één en ander financieel rond te krijgen organiseer ik op vrijdagavond 31 maart van 19:00 – 21:00 en zaterdag 1 april van 15:30 – 17:30, aan Voorstraat 6 Den Bommel, een verkoping van een groot deel van mijn werk. Zowel losse tekeningen, lino-afdrukken, gemengde techniek als schilderijen op doek gaan voor slechts €50,00 per stuk in de verkoop!" In de weken voorafgaand aan de verkoping zullen diverse werken al getoond worden op haar Facebookpagina en kun je deze voortijdig reserveren. Ter plekke afrekenen op genoemde data of met een overschrijving achteraf betalen is beide mogelijk.

Verda: "De serie NOBODY is tijdens deze dagen te bewonderen en het najaar kunt u een presentatie van mijn Israel-avontuur bijwonen als u daar interesse in heeft. Van harte welkom; zegt het voort zegt het voort. Ik ben voor vragen tebereiken op mijn mobiele nummer 0642332218. NOBODY goes Betlehem!"