Middelharnis/Sommelsdijk - Op zaterdag 18 maart 2017 organiseert koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis/Sommelsdijk een familieconcert voor jong en oud! Op het programma staat een bijzonder muziekstuk: het muzikale sprookje 'Peter en de Wolf', van de Russische componist Sergej Prokofjev. Deze klassieker werd al in 1936 geschreven, maar spreekt na al die tijd nog steeds tot de verbeelding. Het Familieconcert vindt plaats in Het Prieel van De Staver in Sommelsdijk. Er zijn twee voorstellingen: om 16.00 uur een matinee en om 19.00 uur een avondvoorstelling. Lees hieronder verder, ook over de 'meet en greet met vlogger Gio!

Het spannende en soms ook grappige verhaal over het jongetje Peter en de avonturen die hij in zijn eigen achtertuin beleeft met een vogeltje, een eend, een kat, zijn grootvader, een wolf en een aantal jagers wordt verteld door Leonoor Koster, bekend van haar stem- en acteerwerk voor films, TV-series en musicals. Ook wordt medewerking verleend door een groep jonge acteurs en actrices van jeugdtheater Hofplein, die onder leiding van regisseur Dalith Tempert het sprookje zullen uitbeelden. Alles bij elkaar dus een unieke combinatie van muziek, verhaal en toneel!

Rondom Peter en de Wolf verzorgt Sempre momenteel diverse workshops voor de basisscholen van Middelharnis en Sommelsdijk. Tijdens deze workshops kunnen de leerlingen niet alleen het muziekstuk alvast leren kennen, maar ook de instrumenten uit het fanfareorkest die alle hoofdrollen uit het verhaal vertolken. En natuurlijk mogen deze instrumenten ook even worden geprobeerd… Naast Peter en De Wolf zullen de orkesten en solisten van Sempre, natuurlijk onder de bezielende leiding van dirigent Albert-John Vervorst, tijdens het Familieconcert ook in enkele andere werken van zich laten horen. En de medewerking van Gio, de populaire Flakkeese Youtube-vlogger, maakt het feestje natuurlijk helemaal compleet!

Entree/Reserveren

De zaal is vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling geopend en de voorstelling duurt ongeveer een uur en een kwartier. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang helemaal gratis! Voor bezoekers van 13 jaar en ouder geldt een toegangsprijs van € 5,- per persoon.

Kaarten zijn uitsluitend per e-mail te reserveren via familieconcert@gmail.com. Geef bij je reservering aan of je naar de middag- of de avondvoorstelling wilt, hoeveel gratis kaarten je wilt (t/m 12 jaar) en hoeveel kaarten voor 13 jaar en ouder (€ 5,- p.p.). Na reservering ontvang je een bevestiging met een reserveringsnummer. Met dit nummer kunt je je op 18 maart a.s. melden bij de kassa in de hal van Het Prieel, waar de toegangskaarten voor je klaar liggen. Meld je snel aan, want vol is vol!

Meet en greet

En let op… met je reservering maak je kans op een ‘meet & greet’ met Gio! Het Familieconcert van Sempre Crescendo wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Goeree-Overflakkee, Rabobank Het Haringvliet, Den Hollander Advocaten en tankstation De Ronde Boom.