Sommelsdijk - Twee porseleinen hondjes op de schoonsteenmantel. Een bedstee, Het vuur van de smid. De pet van het koeienwachtertje. Snoepjes en koekjes in de kruidenierswinkel. Het trammetje van de RTM. In het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is, vanaf 4 maart 2017, gedurende het seizoen 2017 een aantal gedichten van de Reizende Dichters te zien. ‘Dichten bij dingen, met een lach en een traan’ telt tweeëntwintig gedichten, verspreid over vrijwel alle ruimtes in het museum. De Reizende Dichters hebben zich laten inspireren door wat het museum in Sommelsdijk te bieden heeft. Twee fotografen van de Rarekiek, Magda Korthals en Leendert Verkerke, hebben de geselecteerde objecten gefotografeerd voor de extra editie van o-o-go, die met het oog op ‘Dichten bij dingen’ verschijnt. Het project ‘Dichten bij dingen’ is mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van de gemeente Goeree-Overflakkee. Lees hieronder meer, ook van de officiële aftrap.

Bezoekers van het museum kunnen meer informatie over bijvoorbeeld het object of de dichter krijgen via een app. Deze is te gebruiken door een mobiele telefoon te richten op het gedicht. Behalve informatie of een extra foto, geeft de app bij sommige objecten ook opdrachten. Dit voegt een spelelement toe, dat vooral aantrekkelijk is voor jeugdige bezoekers.

Het tijdschrift o-o-go

Streekmuseum is te koop bij het Streekmuseum, de boekwinkel en via de website. Prijs: €4,50.

Startbijeenkomst

Op zaterdag 4 maart is de officiële aftrap van het project. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat. Dichters dragen dan gedichten voor, een troubadour zingt liederen en ook de presentatie van de extra editie van o-o-go staat op het programma.

De entree voor deze bijeenkomst bedraagt €7,50 euro (inclusief o-o-go-special, toegang tot het museum en koffie of thee). Wie deze middag (aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur) wil bijwonen, kan zich inschrijven via de website van het Streekmuseum. De opening van de expositie is aansluitend, om 15.30 uur, in het Streekmuseum. Hein Meijs zal de openingshandeling verrichten.