Middelharnis - Op vrijdagavond 17 februari 2017 kunt u weer genieten van een muzikale avond gepresenteerd door docenten en cliënten van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Speciaal de liefhebbers van zang (en dat zijn er veel op ons eiland) kunnen deze avond niet aan zich voorbij laten gaan. U bent van harte welkom op vrijdagavond in de Rabobankzaal van het Diekhuus, Beneden Zandpad 7, te Middelharnis. Aanvang 20:00 uur en toegang gratis. Lees hieronder meer.

Docente Marijke Nieuwenweg is al jarenlang een vertrouwd gezicht op Goeree-Overflakkee. Niet alleen was zij als zangdocente tientallen jaren werkzaam aan de oude muziekschool, ook haar lessen stemvorming bij verschillende koren worden altijd zeer gewaardeerd. De leerlingen van Marijke zullen liederen en duetten ten gehore brengen van Franz Schubert, Reynaldo Hahn, Robert Schumann, Felix Mendelssohn, Henry Purcell en Ralph Vaughan Williams. Bovendien kunt u luisteren naar het gevoelige slaapliedje uit de opera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck. Het lied Je suis malade, origineel van Serge Lama en gecovered door o.a. Dalida, Jacques Brel en Lara Fabian, wordt in de Nederlandse vertaling van Jurrian van Dongen gezongen. Enkele Bergerettes, Franse herdersliedjes, gearrangeerd door Jean Baptiste Weckerlin maken het programma af.

Een bijzonder onderdeel van het Muziekgebouw GO is het Gemengd Ensemble onder leiding van Wim Soeters. Wim Soeters uit Nieuwe Tonge heeft zijn muzikale sporen op ons eiland ruimschoots verdiend. De meeste inwoners herinneren zich vast en zeker nog de prachtige uitvoeringen van de muziektheaterstukken Meekrap en Mare, waarvoor Wim de muziek en de liedteksten schreef en waarbij hij de leiding had over het live-orkest. Het Gemengd Ensemble van het Muziekgebouw is met recht ‘gemengd’ te noemen. De meest uiteenlopende instrumenten, van klarinet tot viool en van accordeon tot trombone, hebben een plaats in dit orkest. Speciaal voor dit ensemble maakt Wim Soeters bewerkingen van klassiekers uit alle tijden, niet alleen aangepast aan de diverse instrumenten maar ook aan het niveau en de ervaring van de bespelers.

Vrijdagavond kunt u luisteren naar Schenkt man sich Rosen in Tirol uit de operette Der Vogelhändler van Carl Zeller en Whishing you were somehow here again uit de musical The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber. Ook wordt de finale uit het Hoornconcert van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd.

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook meedoen met het Gemengd Ensemble of heeft u interesse in muziekles? Voor meer informatie: muziekgebouwgo.nl.