Regio - Met elkaar op stap om een tentoonstelling te bezichtigen of te genieten van een mooi concert? En dan natuurlijk geen zorgen hebben over toegangskaarten, parkeerplaatsen etc. Gewoon een verzorgde dag van A tot Z; dat is de Kunstbus van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan een mooi en evenwichtig programma (hieronder ziet u een uitgebreid overzicht). Op woensdag 29 maart kunt u Museum Voorlinden bezoeken. Op donderdag 6 en 7 april worden Haarlem en Groningen bezocht en op zaterdagmiddag 8 april staat de uitvoering van de Mattheüs Passion op het programma. Voor alle activiteiten geldt: wanneer het minimaal benodigde aantal deelnemers niet is gehaald gaat de Kunstbus-excursie niet door. Deelnemers ontvangen dan het volledige betaalde bedrag terug. Aanmelden voor Kunstbus-excursies kan via www.leerenbeleef.nl of aan de balies in de Bibliotheekvestigingen Middelharnis, Ouddorp, Hellevoetsluis en Brielle.

Museum Voorlinden (Wassenaar) inclusief een luxe 3-gangen lunch

Op woensdag 29 maart kunt u Museum Voorlinden bezoeken met de Kunstbus. Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland. Om 12:00 uur wordt gestart met een luxe 3-gangen lunch in het historische landhuis op landgoed Voorlinden. Aansluitend wordt onder leiding van een gids in diverse groepen een bezoek gebracht aan de collectie. Aansluitend is er nog gelegenheid om de collectie verder zelfstandig te bezichtigen. Opstapplaatsen: Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse. €55,00 per persoon (inclusief lunch). I.vm. optie op plaatsen is aanmelden voor deze Kunstbus-excursie mogelijk tot uiterlijk 6 maart 2017.

Teyler en Rodin – Kunstbus inclusief overnachting

Op donderdag 6 en 7 april worden Haarlem en Groningen bezocht. In Haarlem staat een bezoek aan het Teylersmuseum op het programma. In Groningen wordt op vrijdag 7 april een bezoek gebracht aan de indrukwekkende Rodin-tentoonstelling. Opstapplaatsen: Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse. Vanaf €172,00 per persoon. I.vm. optie op plaatsen is aanmelden voor deze Kunstbus-excursie mogelijk tot uiterlijk 27 januari 2017.

De Matthäus Passion

Op zaterdagmiddag 8 april staat de uitvoering van de Mattheüs Passion op het programma. Het concert vindt plaats in de Laurenskerk in Rotterdam. De Mattheüs Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd. Bach schreef zijn Mattheüs Passion voor het Knabenchor van de Thomas Kirche in Leipzig. Dirigent Pieter Jan Leusink weet het Bach Choir & Orchestra tot ongekende prestaties te bewegen in deze bijzondere uitvoering. Opstapplaatsen: Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse. €60,00 per persoon (voor VIP-plaatsen recht voor het podium). Aanvang concert: 14:30 uur. I.vm. optie op plaatsen is aanmelden voor deze Kunstbus-excursie mogelijk tot uiterlijk 24 maart 2017