Middelharnis - Vrijdagavond 23 september 2016 is de vierde editie van het jaarlijkse huiskamerfestival Muziek in de Voorstraat in Middelharnis met een afwisselend programma: musical, piano, piano/klarinet en een swingend koor. Aanvang 19:45 uur in het Oude Raadhuis van Middelharnis (zaal open 19:15 uur). De festivalformule is even simpel als aantrekkelijk: bezoekers gaan in groepen op bezoek in vier statige panden in de Voorstraat. In de vier gastvrije huiskamers worden de concerten verzorgd. Na het tweede concert is er een pauze in het huis waar men dan is aangeland. De concerten worden dit jaar verzorgd door: Piet Westhoeve (piano), Mannenkoor The Amazing Singers, Studenten van Hogeschool Codarts Rotterdam en het duo Ynke van der Wagt en Jantijs Volker (piano/klarinet). Lees hieronder verder en reserveer!

Piet Westhoeve in de Voorstraat
Piet Westhoeve is werkzaam als piano– en orgeldocent. Jarenlang was hij organist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij is actief als concertgever, zowel solo als begeleider bij vele concerten in de regio. Hij speelt onder andere uit ‘The Hours’ van Philip Glass en 'Eden Roc' van Ludovico Einaud

De Amazing Singers in de Voorstraat
De Amazing Singers, Stellendam, is een mannenkoor dat populaire muziek zingt. Een onderscheidend mannenkoor met een voor Goeree-Overflakkee wezenlijk ander soort geluid. Tegenwoordig is Mario Riedijk de enthousiaste dirigent.

Musical in de Voorstraat
Door ensemble Nelleke Kuipers, Lena Stallinga, Martijn Noort en Yoshua van den Broek (studenten muziektheater) en Hans Cassa (elektrische piano, docent Codarts Rotterdam)

Piano en Klarinet in de Voorstraat
Ynke van der Wagt al jong met pianospelen. Zij behaalde haar meestergraad piano en kamermuziek bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut te Leuven. Jantijs Volker begon jong met klarinetspelen. Hij studeerde onder andere aan het Haags Conservatorium bij P. Woudenberg en speelde in het Amsterdam Windorchestra. Het is de passie voor hun muziek die hen bindt. Zij spelen onder andere uit ‘Meditation’ van Massenet.

Na het festival is er nog een nazit met de optredende muzikanten en de bewoners van de concertlocaties van dit jaar in het Oude Raadhuis. Consumpties zijn dan voor eigen rekening. De organiserende werkgroep Muziek in de Voorstraat werkt onder auspiciën van Stichting Podium Goeree-Overflakkee. Kaartverkoop bij voorkeur via de mail: muziekindevoorstraat@gmail.com. Entree €25,00 inclusief consumptie in de pauze. U kunt ook reserveren via Van Vliet Zeilen (alleen overdag), tel. (0187-)483790.