Sommelsdijk- Zaterdag 19 december is het weer feest in Sommelsdijk. Dan organiseert het Streekmuseum van 11:00 tot 17:00 uur in het mooiste straatje van Sommelsdijk de Winterdag. Het Kerkstraatje zal worden omgetoverd in een winterse sfeer anno 1900. Een ieder kan binnen op de foto in de antieke arrenslee of kan poseren met de veldwachter die door de straat zal lopen.

Het Streekmuseum opent, evenals vorig jaar, weer zijn deuren. Binnen is er de mogelijkheid uzelf, uw kinderen of het hele gezin te laten fotograferen in de oude Flakkeese arrenslee of met mensen in klederdracht.

Leden van Ensemble Eeuwkant is gevraagd in traditionele Flakkeese klederdracht uit die tijd aanwezig te zijn; Pau Heerschap zal in klederdracht enkele voordrachten houden in het dialect. Tevens worden diverse muzikale klanken ten gehore gebracht in het Streekmuseum en in het Kerkstraatje. Blazers, zangers en instrumenten zijn die dag aanwezig en zullen op diverse tijden en op diverse locaties hun klanken laten horen.

Om de kinderen “zoet” te houden, wordt in het winkeltje op de begane grond snoep verkocht. Probeer vooral de gesuikerde appels! Aan het versterken en verwarmen van de inwendige mens is ook gedacht. Er is warme chocolademelk en Glühwein in overvloed.

Voor het beheren en presenteren van het erfgoed van Goeree-Overflakkee kunt u het Streekmuseum steunen middels een vrijwillige bijdrage. Ook kunt u daartoe lid worden van het Streekmuseum. Het lidmaatschap geeft, bij een jaarlijkse bijdrage van € 20,- vrije toegang tot het Streekmuseum tijdens de openingstijden. Uw betrokkenheid kunt u ook op een zeer persoonlijke wijze laten blijken in de vorm van schenkingen, legaten en erfenissen.