Sommelsdijk - Voor kinderen blijft het Streekmuseum Goeree-Overflakkee gewoon open in de wintermaanden. Ze kunnen er, zoals ook in de rest van het jaar, een kinderfeestje houden: ‘Zoek de schat van kapitein Zeebeer’. Spannend en leerzaam! Het feestje, dat ongeveer anderhalf uur duurt, is bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen 3 tot en met 6, maximaal tien per feestje. De prijs bedraagt €4,00 per kind. Begeleiders betalen slechts €1,50.

De schat van kapitein Zeebeer is gestolen door Rooie Klaas. Dat is een kaperkapitein die in de zestiende eeuw leefde en in opdracht van de koning van Denemarken schepen mocht kapen. Rooie Klaas is een figuur uit de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Hij ontdekte tijdens zijn kaperstochten een droogvallende plaat voor de haven van Goedereede. Die plaat werd ingedijkt en de nieuwe polder kreeg de naam van Rooie Klaas: Rooklaaspolder. Die polder is er nog steeds, tussen Goedereede en Goedereede-Havenhoofd.

De spannende geschiedenis van deze piraat komt tot leven tijdens het kinderfeestje in het Streekmuseum. Het museum heeft er een film voor laten maken. Speur mee en zoek naar de schat van kapitein Zeebeer. De kinderen kunnen schrijven met een ganzenveer en krijgen uiteraard wat te drinken met wat lekkers.

Onder andere met ‘Rooie Klaas en de schat van kapitein Zeebeer’ maakt het Streekmuseum de rijke geschiedenis van Goeree-Overflakkee tastbaar voor de jeugd. Ook op deze manier profileert het museum zich als het Erfgoedmuseum van Goeree-Overflakkee: het Streekmuseum vertelt Eilandverhalen.