Middelharnis - Op vrijdagmorgen 6 november 2015 werd al om half zeven gestart met de voorbereidingen om de, uit 1896 stammende, beugsloep de MD10 Johanna Hendrika van de buitenhaven in de voormalige vissersplaats Middelharnis naar de Menheerse Werf in het oude centrum van Middelharnis te brengen. Dit liep allemaal net even anders dan gedacht. De oude dame bleek te zwaar.

MD10 zwaarder dan gedacht

Het enorme schip, dat eenmaal gerestaureerd het oudste zeevarende monument van Nederland is, zou niet via het water, maar via een uniek transport over de weg vervoerd gaan worden. De Johanna Hendrika is wereldwijd het laatst overgebleven exemplaar van de ooit grote vloot zeilende beugsloepen. Een voor de Zuid-Hollandse delta kenmerkend scheepstype dat rond 1900 vanuit Middelharnis, Pernis, Zwartewaal, Vlaardingen en Maassluis op de Noordzee en Atlantische oceaan viste.

De MD10 is in totaal ca. 28 meter lang, 7 meter breed, 6 meter hoog. Geschat werd dat ze zo'n 80 ton zou wegen en de bedoeling was om het schip, na het uit het water hijsen aan de Buitenhaven, op een 'multitrailer' op weg naar haar voormalige thuishaven in het centrum van Middelharnis te brengen. Het zou een spectaculair transport over de weg geweest zijn, ware het niet, dat na het aanbrengen van de 'hijsbanden' om het schip, de oude dame niet uit het water te krijgen was. Ze woog zo'n 30 ton meer dan gedacht. Coerd de Heer van de Menheerse Werf vertelt wat er precies gebeurde en hoe nu verder. Bekijk het onderstaand filmpje over dit unieke stuk varend erfgoed dat uiteindelijk toch een langdurige restauratie op de Menheerse Werf tegemoet gaat zien, aldus Coerd. Ook Niels van Hulten van M.J. van Riel, de uitvoerder van deze spectaculaire en unieke klus, verteld wat er aan de hand is en wat de oplossing zou zijn.

De MD10 Johanna Hendrika is in haar gloriedagen in onderhoud geweest bij de historische scheepstimmerwerf van Middelharnis. Met het samenbrengen van de MD10 en de historische attractie Menheerse Werf is Middelharnis een project met een hoge cultuurhistorische ensemblewaarde rijker.