Den Bommel - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen en gedachten zal verwoorden in een column. Debby heeft haar hart verloren heeft aan ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkte 19 jaar als programmamaker bij een regionale omroep. Debby: "Ik probeer altijd het positieve in het leven te zien. Maar soms lukt het niet..." Lees hieronder haar nieuwste column: Verdriet.

Verdriet

Ik probeer altijd het positieve in het leven te zien. Soms is het zoeken, maar het is er eigenlijk altijd. De vogels die fluiten, lachende kinderen, de zon die op- of ondergaat, de geur van een kopje thee of vers brood. Ondanks alle negativiteit op social media en de ellende in het nieuws probeer ik ernaar te zoeken. Gewoon omdat het gezond is en je wereldbeeld niet verbittert. En omdat het inspireert en blij maakt.
Soms lukt het niet. Al fluiten de vogels nog zo vrolijk, al lachen de kindjes nog zo blij. In een week waarin na dagen zoeken een vermist gehandicapt meisje van 10 en haar begeleidster van pas 26 jaar levenloos worden teruggevonden. Dan overheerst verslagenheid. En de dag dat er een rouwkaart op de mat valt, van een schoolvriend van je dochter die op zijn 20e dodelijk verongelukt is op het eiland. Dan lukt het niet. Wat is het leven soms toch vreselijk pijnlijk en oneerlijk. Mijn hart huilt en mijn ogen doen mee. De positiviteit en blijdschap komen wel weer. Maar nu voel ik alleen maar verdriet.