20 mei 2022, Den Bommel - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen en gedachten verwoord in een column. Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkte 19 jaar als programmamaker bij een regionale omroep. Debby: "Ik weet niet wat ik belachelijker vind; een premier die zegt een telefoon te hebben gebruikt die niet bestaat of een premier die zich verschuilt achter zijn telefoon omdat hij de waarheid niet wil vertellen....". Lees hieronder de nieuwste column: 'SMSjes'.

Ik weet niet wat ik belachelijker vind; een premier die zegt een telefoon te hebben gebruikt die niet bestaat of een premier die zich verschuilt achter zijn telefoon omdat hij de waarheid niet wil vertellen.

Column SMSjes

Ik houd niet van politiek. Ik vind het een voorrecht dat we in een democratisch land leven en ik zal dan ook altijd stemmen voor elke landelijke of lokale verkiezing, wanneer daar het moment voor is. Het is alleen zo jammer dat politiek bedreven wordt door politici. Vooral in de landelijke politiek lopen wat mensen rond die elke realiteitszin lijken te zijn verloren. Ik heb nooit iets tegen onze huidige premier gehad. Hij lijkt me als mens een aardige vent en -eerlijk is eerlijk- ik zou voor geen goud in zijn schoenen willen staan. Maar toch. De toeslagenaffaire. Families uit elkaar gerukt en compleet de grond in gestampt.
En dan de 'daar heb ik geen actieve herinnering aan'. Ik heb aan een heleboel dingen in mijn leven geen actieve herinnering. Ik weet weliswaar hoe de juf van de kleuterschool heette en er uitzag, maar ik denk dat dat vooral komt door de foto's van die tijd en de verhalen die mijn moeder erover vertelde.
Ik heb ook geen actieve herinnering aan welke poppenwagen ik had, wat mijn lievelingstrui was en er zijn vast tal van andere dingen waaraan ik geen actieve herinneringen heb. Maar ja, toen was ik klein en dan ben je met andere dingen bezig. Herinneringen aan gebeurtenissen op mijn werk zijn een stuk 'actiever'. Die zijn dan ook recenter. Dus toch heel normaal dat je je die herinnert?
Nu weer een telefoon die blijkbaar maar 20 SMS'jes kan opslaan. Ik weet niet wat ik belachelijker vind; een premier die zegt een telefoon te hebben gebruikt die niet bestaat of een premier die zich verschuilt achter zijn telefoon omdat hij de waarheid niet wil vertellen. En opnieuw heeft het volstrekt ongeloofwaardige verhaal waarachter hij zich verschuilt geen gevolgen. Eind vorig jaar werd uit een onderzoek duidelijk dat het vertrouwen in de politiek enorm gekelderd is. Gek zeg.

Debby Roukens