Goeree-Overflakkee - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen en gedachten zal verwoorden in een column. Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkte 19 jaar als programmamaker bij een regionale omroep. Debby: "Oké, de zomer is nu echt voorbij (voor zover je dit jaar van een echte zomer kon spreken), de blote shirts zijn ingeruild voor coltruien...." Lees hieronder de gehele column >>>

Hohoho

"Oké, de zomer is nu echt voorbij (voor zover je dit jaar van een echte zomer kon spreken), de blote shirts zijn ingeruild voor coltruien en de slippers en sandaaltjes voor warme hoge laarzen. De zomer is voorbij, dus liggen de kruid- en pepernoten alweer weken naast de chocoladeletters en gevulde kikkers in de schappen van elke supermarkt. Ik ben altijd gek op pakjesavond geweest, of het nou met gebonk op de voordeur was, met surprises of alleen een cadeautje met gedicht. Maar het is pas oktober! Ik weiger dus uit principe nu al spullen te kopen. Net als het inpakpapier dat zo’n beetje stijf tegen elke kassa aanstaat. Komt er niet in. Niet nu.
Het kan nog gekker dan marsepein in de winkel. Een van mijn favoriete kringloopwinkels op het eiland houdt volgende week een heuse kerstmarkt. Vrijdag de 29e worden alle ballen, bomen, schaatsen en kerstmannen die door het jaar heen zijn ingezameld in één keer te koop gezet. Er wordt maar liefst een halve verdieping voor vrijgemaakt, er wordt warme chocolademelk uitgedeeld en er zijn gezellige vuurtjes dus dat belooft een feestje te worden. Maar ja, als ik Sint in oktober al te vroeg vind snap je wel wat ik van kerst vind in dezelfde maand… Gelukkig heb ik meer dan voldoende kerstspullen in huis. Ik heb zelfs drie (!!!) kunstbomen op zolder liggen. Toen we naar Flakkee verhuisden was de man die hielp met inpakken aan het mopperen dat we zeker de kerstversiering voor de hele straat deden. En dan moet ik iets bekennen…; zo’n beetje alle versiering, inclusief de bomen, heb ik in de kringloopwinkel gekocht en dat was vast niet pas in december. Met een huis vol kerstspullen is het natuurlijk wel makkelijk principieel te zijn. En dan moet ik nog iets bekennen. Ik heb al oliebollen op. Als excuus wil ik aandragen dat ze voor mijn neus werden neergezet, dan moet je wel erg sterk zijn. En jeetje, wat waren ze lekker.
Goed, ik weet wat ik volgende week ga doen. Ook al is het pas oktober. Kan ik gelijk wat Sinterklaascadeautjes kopen.

Ps De Kerstmarkt wordt de 29e gehouden van 18:00 tot 21:00 uur bij Kringloopwinkel Goed voor Goed in Oude Tonge. Ik zal wat ballen voor je overlaten, hahaha!"

Debby Roukens