Goeree-Overflakkee - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen en gedachten zal verwoorden in een column. Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkte 19 jaar als programmamaker bij een regionale omroep. Debby: "...een hele mooie dag. De zon scheen tegen de verwachting in bijna non-stop. De temperatuur was heerlijk. Toch was het geen fijne dag. Het was namelijk de dag dat we afscheid namen...". Lees hieronder haar nieuwste column: Mooie dag.

Mooie dag

"Woensdag 25 augustus was een hele mooie dag. De zon scheen tegen de verwachting in bijna non-stop. De temperatuur was heerlijk. Toch was het geen fijne dag. Het was namelijk de dag dat we afscheid namen van Immanuel* Ik kende hem nog niet zo heel erg lang, maar lang genoeg om te weten wat een bijzonder mens hij was. Altijd positief en vriendelijk. Maar bovenal ongelofelijk direct en open tegen iedereen die op zijn pad kwam. We werkten niet altijd tegelijkertijd, maar op dagen dat we elkaar troffen zei hij standaard hoe blij hij was me te zien. Om een kwartier later nog een keer te komen vertellen dat hij het zo fijn vond dat ik er was. Dat klonk uit zijn mond nooit overdreven, hij meende het oprecht. Een warm, lief, bijzonder mens. En zoals gezegd positief, terwijl hij genoeg reden had om somber te zijn. Immanuel kampte met een broze gezondheid. Toch begon hij zijn werkdagen altijd met de mededeling dat het een mooie dag zou worden.

Tijdens de afscheidsdienst kwamen foto’s voorbij uit zijn jeugd. Een blij jongetje met open blik, zich nog niet bewust van de gezondheidsproblemen die later op zijn pad zouden komen. Iedereen die sprak vertelde over zijn liefdevolle manier van mensen benaderen. En over zijn gevleugelde uitspraak dat het een mooie dag zou worden.

Eenmaal thuis plofte ik leeg en verdrietig op de bank. Vanuit het niets kwam ineens uit de speakers het lied ‘Wespen op de appeltaart’ van Spinvis. Na een kort gitaarintro zingt hij: “Het wordt een hele mooie dag vandaag / De stoelen gaan naar buiten en er hangen nieuwe slingers in de heg”. Het voelde even alsof de bliksem insloeg in mijn hoofd. Dit kon geen toeval zijn...

Het werd inderdaad een hele mooie dag Immanuel. Maar met jou erin zou hij nog veel mooier zijn geweest."

Debby Roukens

* In verband met de privacy is voor een andere naam gekozen.