Goeree-Overflakkee - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen en gedachten zal verwoorden in een column. Debby is een "overkanter" die haar hart verloren heeft aan ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Sinds twee jaar woont ze hier met haar gezin. En ze wil nooit meer weg! Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkte 19 jaar als programmamaker bij een regionale omroep. Lees hieronder haar nieuwste column: (geen) beroep.

(geen) beroep
Gisteren kwam er een vriendin op bezoek. Ze woont letterlijk onder de rook van Schiphol, aan een drukke vaarroute en dan ook nog langs een weg die populair is bij fietsers en wandelaars. Dag in dag uit gekkenhuis voor de deur. We zaten in de tuin onder een parasol met een kopje thee te genieten van het leven. “Wat is het hier heerlijk rustig”, verzuchtte ze. In de verte hoorden we een koekoek. “Ja he, nog geen seconde spijt gehad van onze verhuizing naar hier”, antwoordde ik. Ik schreef al eerder hoe geweldig ik Flakkee vind. Is er dan niets meer te wensen? Toch wel. Een leuke betaalde baan zou het plaatje vervolmaken. In mijn vorige leven in Den Haag had ik heel leuk werk. Omdat dat een groot deel van de week opslokte kwam eens in de week iemand in huis helpen. Elke vrijdag kwam ik na mijn werk thuis in een woning waar alles gepoetst, gestoft en gezogen was. Heerlijk. Toen ik na mijn verhuizing mijn baan opzegde vond ik dat ik ook zelf tijd genoeg had mijn huis te poetsen. Oei, dat heb ik geweten. Moeder zijn is soms pittig, huisvrouw zijn is pittig 2.0. Het tekstbordje waar ik in de kringloop tegenaan liep kon ik dan ook niet laten liggen. In zwierige letters staat daarop geschreven:

"Een huisvrouw, beste mensen, is spil van haar gezin.
Ze is het eerste wakker en slaapt als laatste in.
En is ze eens afwezig, dan jammert heel de troep,
want niemand kan haar missen…toch heeft ze geen beroep.
Ze tovert met de centjes, ze brengt de kinders groot.
Droogt tranen en snuit neusjes, is net een 1000poot.
Als iedereen de griep heeft verpleegt zij heel de troep,
loopt zelf van koorts te bibberen….toch heeft ze geen beroep.
Maar… ze is de troost der kleinen en vaders grootste schat.
Het aanrecht is haar altaar, de pan haar wierookvat.
Zij is in ’t drukke leven het rustpunt voor haar troep.
Haar wapenspreuk is ‘Liefde’ God zegene haar beroep!"

Het tegeltje prijkt nu in de keuken. Ik moet er elke keer om lachen. Huisvrouw is wel degelijk een beroep. Maar ik vind mezelf er toch niet zo geschikt voor. Dus… heeft iemand een leuke baan voor mij? ;)