Sommelsdijk - Een nieuwe actuele column van Lucas Hartong ligt weer voor je! Lucas is columnist voor iGOnl. Hartong heeft zijn opleidingen afgerond in de journalistiek en theologie en heeft vijf jaar in het Europees Parlement gezeten. Hij is getrouwd, heeft twee studerende kinderen en zijn hobby's zijn naast het schrijven van de nieuwe columns: fietsen en raften. Ook is hij sinds kort weer met een nieuwe studie begonnen. Om de week wordt er op vrijdagmorgen een column van Hartong gepubliceerd. Lucas: "...en dat, lieve mensen, is eigenlijk wat ik in deze korte column wilde doorgeven. Doe het vandaag nog!" Lees hieronder verder.

Een korte column

"Ik was begonnen om een column te schrijven over de asociale hoeveelheid modder en hompen klei die momenteel op onze polderwegen liggen, waardoor het voor fietsers en bromfietsers regelmatig levensgevaarlijk is om ergens naartoe te gaan, maar al naar gelang de week vorderde veranderde het beoogde onderwerp.

De afgelopen dagen waren wij getuige van de meest vreselijke terreur in Europa, met name in Oostenrijk en Frankrijk. De burgemeester van Nice, waar één van de aanslagen plaatsvond, sprak ronduit van islamofascisme. Hij is gewoon lid van een regeringspartij en geen extreem politicus, voor u dat mocht denken. De Oostenrijkse premier Kurz wond er evenmin doekjes om: de radicale islamisten baseren zich op de leer van de islam. Beide landen willen vanaf nu de migratie streng gaan reguleren en het liefst de grenzen sluiten, in navolging van de Oosteuropese landen, waaronder Polen en Hongarije. Wie dat niet doet kan binnenkort de volgende aanslag verwachten, zo is de teneur.

Bij de aanslag in Nice kwam onder andere een Braziliaanse vrouw om die, zoals zij gewoon was, 's morgens naar de kerk was gegaan om te bidden. Ze woonde al geruime tijd in Nice en had twee jonge kinderen. Die ochtend werd zij door de dader neergestoken, maar wist nog een restaurant vlakbij de kerk te bereiken. Daar overleed zij uiteindelijk aan haar verwondingen. Haar laatste woorden waren: "Zeg mijn kinderen dat ik van hen hou". En dat, lieve mensen, is eigenlijk wat ik in deze column wilde doorgeven. Zeg vandaag tegen je kinderen, je partner, een goede vriend of vriendin, je ouders dat je van hen houdt. De rest is echt allemaal bijzaak. Het leven is kostbaar, laten we de ons geschonken tijd verstandig gebruiken."

Lucas Hartong

Lucas Hartong