Landelijk - Vaak krijgen wij de vraag of het verstandig is om deel te nemen aan een puppy cursus? Die vraag kunnen we volmondig met ja beantwoorden. Als u meedoet aan een puppycursus legt u de basis voor een sociaal opgevoede hond, waar u en uw hond een heel leven lang profijt van zullen hebben. Tijdens een cursus komt u hond in aanraking met andere honden. Het is goed voor de communicatie en de socialisatie. De zogenoemde socialisatieperiode voor een pub is de eerste 3 tot 12 van zijn bestaan. In die tijd leert een pub het beste. Normaliter komt een pub zo rond de 8 weken voor het eerst bij het nieuwe baasje in huis. Vanaf het moment dat de pup in huis komt bent u de belangrijkste opvoeder! U als opvoeder doet er dan verstandig deel te nemen aan puppy cursus.

Tijdens de puppy cursus wordt door professionals uitgelegd wat stap voor stap de beste manieren zijn qua opvoeding. Er wordt vertelt hoe u pup belangrijke ervaringen kan opdoen en met welke methode u de pub het beste kunt sturen. Realiseer dat zaken die voor ons mensen normaal zijn voor uw puppy nieuw zijn. De pup moet daar dus aan wennen. En het liefste op een zo zorgvuldig mogelijke manier.

Belangrijk is om een goede band met uw pup op te bouwen. Tijdens de puppy training wordt door de trainer duidelijk uitgelegd hoe u deze goede band het beste kunt opbouwen. Daarnaast moet een hond leren omgaan met andere rassen en leert hij op verantwoorde wijze te spelen. Pups worden tijdens eens een puppy cursus nooit zomaar bij elkaar geplaatst. Dit gaat gepaard met uiterst zorgvuldig genomen voorzichtige stappen. Belangrijkste doel is dat wanneer een pup volwassen is, hij vriendelijk en sociaal met andere honden om zal gaan.

Tijdens een puppy cursus worden er basisoefening geleerd. De drie meest bekende zijn 'zit', 'af' en 'plaats'. Daarnaast wordt aan alle hondenrassen tijdens de cursus geleerd om rustig naast u te lopen of te zitten. Dat een pup niet in kleren of handen mag buiten. Voordat een pup deelneemt aan de puppy cursus denkt hij vaak dat zijn speelgoed en eten verdedigt moet worden. Tijdens de cursus wordt geleerd dat dit niet het geval is en dat het speelgoed en eten gerust kan blijven staan.

U zult na bovenstaande informatie ongetwijfeld de conclusie zelf al hebben getrokken, maar een puppycursus is een zeer belangrijk onderdeel van de opvoeding. Zodoende heeft u de komende jaren een hond met een sociaal karakter en hebben jullie samen een mooie vertrouwensband.