Middelharnis - Op de Dag van de Ondernemer, afgelopen vrijdag 17 november 2023, vierde gemeente Goeree-Overflakkee de inzet en het lef van alle ondernemers die de gemeente rijk is. "Als blijk van waardering ontvangen alle ondernemers op het eiland een bedankkaart met een mooie boodschap. Ook bracht gedeputeerde Meindert Stolk (Economie en Innovatie) vanuit provincie Zuid-Holland een inspirerend bezoek aan Goeree-Overflakkee." Lees meer >>

Vervolg

De Dag van de Ondernemer is in het leven geroepen door MKB Nederland. Deze speciale dag biedt een uitgelezen kans om de lokale ondernemers te waarderen, die dag in dag uit bijdragen aan het bruisende ondernemersklimaat van Goeree-Overflakkee. De gemeente bloeit mede dankzij hun passie, lef en ondernemerschap.

Een persoonlijk ‘Dankuwel’

Wethouders Henk van Putten (Economie) en Berend Jan Bruggeman (Sociaal Domein) brachten vanochtend en vanmiddag een bezoek bij zes ondernemers om persoonlijk hun waardering uit te spreken en om een luisterend oor te bieden. Henk van Putten bracht een bezoek aan Eibaar, Ds People en LLEV, terwijl Berend Jan Bruggeman langs ging bij CS-Staal, Molenmakerij Grinwis en Schipper Electrotechniek. De wethouders zijn onder de indruk van de ondernemersgeest en de positieve impact die deze bedrijven hebben op de gemeenschap.

Wethouder Berend Jan Bruggeman merkt op: "Ondernemers vormen het kloppende hart van onze lokale economie op Goeree-Overflakkee. We zijn dankbaar voor hun inzet en vastberadenheid. Ook zijn we blij met de ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt steunen. De sociale ondernemers bieden inwoners kansen om mee te draaien in de maatschappij. Daar is extra inzet voor nodig vanuit de bedrijven, maar dat hebben ze er voor over. Daar zijn we trots op en nog mooier, het leidt ook vaak tot hele trotse en gemotiveerde werknemers!"

Wethouder Henk van Putten voegt toe: "Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land en zeker voor ons eiland. De coronatijd bracht aanzienlijke uitdagingen met zich mee voor ondernemers. Vandaag vieren we hun doorzettingsvermogen, omdat ze niet alleen hun eigen weg vinden, maar ook bijdragen aan de toekomst van ons allemaal."

Bezoek van gedeputeerde Meindert Stolk

Gedeputeerde Meindert Stolk (CDA) bracht een bezoek aan de bijeenkomst Dag van de Ondernemer op Goeree-Overflakkee. Als nieuwe gedeputeerde Economie en Innovatie maakte hij kennis met voorzitters van ondernemersverenigingen en met Henk van Putten, wethouder Economie en Berend Jan Bruggeman, wethouder Sociaal Domein.

De gedeputeerde nam in gezelschap van wethouder Henk van Putten en Berend Jan Bruggeman deel aan inspirerende elevator pitches van voorzitters van ondernemersverenigingen. Het evenement bood een platform voor dialoog over de economische ontwikkelingen op het eiland, de provinciale visie over duurzaam ondernemerschap en sociaal ondernemerschap in de regio.

Gedeputeerde Stolk benadrukte de waarde van samenwerking en duurzame groei, en merkte op: "Het is inspirerend om te zien hoe ondernemers op Goeree-Overflakkee werken aan een duurzame toekomst. Niet alleen op dit eiland, maar in de gehele ondernemerswereld staan we voor economische uitdagingen. Laten we de handen ineenslaan om hieraan te werken." De Dag van de Ondernemer bijeenkomst onderstreept het belang van betrokkenheid en innovatie, en versterkt de samenwerking tussen de Gemeente Goeree-Overflakkee, ondernemers en de provincie Zuid-Holland.

Foto

Dag van de Ondernemer bijeenkomst (van links naar rechts) Berend Jan Bruggeman, Jan de Blok, Yvonne Willebrand-Schutrup, Steef Visser, Marlies Mulder, Henk van Putten, Meindert Stolk, John Elenbaas, Jan Peter Robijn, Hans Juch, Jaap Santifort, Wilbert Moerkerk, Thom Drenth