Goeree-Overflakkee - De 36-jarige Adhanom Mebrahtom komt oorspronkelijk uit Eritrea, maar woont sinds een aantal jaar in Middelharnis. Via het Ontwikkelbedrijf van de gemeente Goeree-Overflakkee werkt hij nu bij ASH Carrosserie. "Ervaring had hij niet. In Eritrea is het gebruikelijk dat je met 17 jaar in dienst gaat. Maar door de leerlijn techniek bij het Ontwikkelbedrijf kwamen Adhanom en zijn praktijkopleider erachter dat hij goed is in dingen maken. En laat het nu zo zijn dat ASH Carrosserie in Middelharnis een tijdje terug op zoek was naar mensen voor de voorbereidende werkzaamheden...." Lees meer >>

Vervolg

ASH Carrosserie B.V. is gespecialiseerd voertuigaanpassingen tot 3500 KG. Hierbij ligt hun expertise voornamelijk in het ontwikkelen en produceren van grijs kenteken uitvoeringen en het inrichten en aanpassen van bedrijfswagens met bijpassende bedrijfswageninrichting. Of het nu gaat om bedrijfswageninrichting, luchtvering, grijskentekenombouw, interieuraanpassingen of innovatieve mobiliteitsconcepten, ASH Carrosserie ontwikkelt samen met de klant een passende oplossing met bijbehorend productieproces.

Voorbereidende werkzaamheden bestaan vooral uit het op maat maken van materialen en het inlijmen. Zo is er een voorraad op de werkplaats en kunnen de ombouwers goed hun werk doen.

Aanwinst

AHS Carrosserie heeft het goed getroffen met hun nieuwe werknemer. “We zijn heel erg tevreden met het werk dat hij levert,” vertelt Irene Derksen. Zij verzorgt de personeelszaken binnen het bedrijf. “Hij zit hier nu twee maanden en we gaan hem volgende week een jaarcontract geven. Nu doet hij nog veel voorbereidende werkzaamheden, maar met het contract krijgt hij ook promotie. Hij wordt dan leerling ombouwer.”

Begeleider Jan van Wageningen denkt dan Adhanom klaar is voor die stap. “Hij werkt heel netjes en schoon. Ad is een harde werker en zou het liefst eerder stoppen met zijn pauze om weer door te gaan. Hij is altijd op tijd en is niet bang om vragen te stellen. Ik ben echt heel erg blij met hem. En ik weet zeker dat hij het ook goed gaat doen als leerling ombouwer. Ik leid hem op zoals ik iedereen opleid. Ik geef advies en houd ze goed in de gaten. Als ik twijfel zie ontstaan, dan spring ik meteen in, want niet iedereen durft vragen te stellen. Het belangrijkste is om geduld te hebben, dan komt het wel goed.”

Adhanom zelf is ook heel blij met de kans die hij krijgt. “Ik vind het leuk dat ik dat mag gaan proberen,” vertelt hij. “Ik doe nu vooral lijmen, schuren, zagen en snijden. Ik ben heel erg benieuwd naar mijn nieuwe werkzaamheden. Maar ik ben vooral heel erg blij met dit bedrijf. Ik heb hele aardige collega’s en het werk is heel leuk. Het lijkt me leuk om door te kunnen groeien binnen het bedrijf. Ik ben nu van voorbereider naar leerling ombouwer gegaan, maar het lijkt me heel leuk om dit over een paar jaar helemaal zelf te doen. Dat ik geen begeleiding meer nodig heb, dat ik mijn eigen werkplaats met eigen gereedschap en een eigen project heb. Dan ben ik echt heel erg blij, want dan is het me gelukt.”

Eerste keer

Het is de eerste keer dat ASH Carrosserie in Middelharnis iemand heeft aangenomen via het Ontwikkelbedrijf. En die eerste keer is zo goed bevallen dat er onlangs weer een kandidaat is gestart. “We zijn blij met de samenwerking en wie weet nemen we nog meer mensen aan via het Ontwikkelbedrijf,” aldus Irene.

Ontwikkelbedrijf Goeree-Overflakkee

Het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee helpt mensen in hun ontwikkeling naar werk. En bij het vinden van een geschikte werkplek. Door te werken, leer je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Het Ontwikkelbedrijf werkt hiervoor samen met lokale ondernemers. Nieuwsgierig naar het Ontwikkelbedrijf? En naar wat ondernemers en kandidaten voor elkaar kunnen betekenen? Kijk voor meer informatie op www.goeree-overflakkee.nl/ontwikkelbedrijf.