Goeree-Overflakkee - De N59 is een belangrijke verbinding tussen provincies Zuid-Holland en Zeeland. De N59 wordt afgesloten tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot afslag Den Bommel (Schaapsweg) van donderdag 23 maart 22:00 uur en vrijdag 24 maart 05:00 uur. Lees meer, ook over de aanleg van de geleiderail tussen rijstroken op de N59 in augustus 2023 >>

Vervolg

Omleidingsroutes

Automobilisten worden tijdens de nachtafsluiting omgeleid met informatieborden via de parallelweg. Hou rekening met extra reistijd.

Lijnbussen volgen tijdens de nachtafsluiting de omleidingsroutes over de parallelweg.

Fietsers ondervinden geen hinder van de nachtafsluiting.

Onderzoek door aannemer Heijmans

Aannemer Heijmans gaat onderzoek doen in de bermen en het asfalt van de N59. Dit gebeurt in voorbereiding op de werkzaamheden voor onder andere het plaatsen van de geleiderail in augustus 2023.

Aanleg geleiderail tussen rijstroken N59 in augustus 2023

Provincie Zuid-Holland plaatst een geleiderail op de N59 om de rijbanen te scheiden. Hiervoor wordt de weg verbreed. Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Tegelijk worden ook maatregelen genomen om de weg duurzamer te maken. Voor deze werkzaamheden is de N59 afgesloten van 7 tot 28 augustus 2023.

Samenwerken

De provincies Zuid-Holland en Zeeland, Rijkswaterstaat, en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland werken als samenwerkingspartners aan de N59. Zodat de N59 veiliger en duurzamer wordt, weggebruikers snel van A naar B komen en de natuur in de omgeving wordt verbeterd.