24 mei 2022, Oude-Tonge - Binnenkort kun je hier echt waterstof tanken: langs de Tonnisseweg in Oude-Tonge. In Assen wordt momenteel hard gewerkt. Halverwege mei worden alle componenten van de waterstofinstallatie van Assen naar Oude-Tonge getransporteerd. Daarvoor beginnen de grondwerken en bouwvoorbereidingen voor de waterstofinstallatie. Vervolgens wordt de waterstofinstallatie door de technici van Resato op de nieuwe locatie geïnstalleerd en operationeel gemaakt. Tegen de zomer kunnen dan de eerste waterstof-elektrische auto’s op Goeree-Overflakkee komen tanken! Lees meer >>

Vervolg

In de werkplaatsen van compressor- en waterstofspecialist Resato in Assen wordt al sinds begin dit jaar hard gewerkt aan de opbouw en montage van de waterstof tankinstallatie die voor Greenpoint Oude-Tonge is bestemd. De compressoren, koelinstallatie, bufferunits en afvulpompen voor 700 bar (personenauto’s) en 350 bar (vrachtwagens) worden op dit moment afgemonteerd, gekalibreerd en getest.

Continu waterstof tanken
Interessant detail is dat het om een zogeheten ‘back-to-back-refuel’ installatie gaat. De compressor- en opslagcapaciteit zijn zo gedimensioneerd, dat auto’s continu na elkaar waterstof kunnen tanken. Dat is een grote verbetering ten opzichte van sommige eerste generatie waterstofstations die soms tussen 2 tankbeurten door tijd nodig hebben om opnieuw druk op te bouwen, met wachttijden aan de pomp tot gevolg.

Binnenkort worden alle componenten van de waterstofinstallatie van Assen naar Oude-Tonge gebracht. Daar beginnen over enkele weken al, naast het huidige Greenpoint tankstation, de grondwerken en bouwvoorbereidingen voor de waterstofinstallatie. Vervolgens wordt de waterstofinstallatie door de technici van Resato op de nieuwe locatie geïnstalleerd en operationeel gemaakt. Tegen de zomer kunnen dan de eerste waterstof-elektrische auto’s op Goeree-Overflakkee hier komen tanken!

Lees meer op greenpointfuels.nl

Bron: regiozhd.nl