Middelharnis - Deze week, tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemer DA Hisschemöller doet mee. Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten. Lees meer >>

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de

coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmedia-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

DA +MOOI Hisschemöller is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. De winkel bestaat al sinds 1926 en is niet meer weg te denken uit het lokale winkelcentrum.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om te laten zien dat er in stenen winkels nog aandacht is voor de klant, het leuk is om in een winkel te zien wat er allemaal is, te ruiken en voelen en advies te krijgen over de producten. Dat ga je in de online winkels niet vinden vertelt eigenaar Corien Hisschemöller. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Middelharnis de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook bij DA+MOOI Hisschemöller bijzondere activiteiten plaats. Iedere dag zijn er speciale aanbiedingen en woensdagavond vind het evenement ‘Voel je goed en MOOI’ plaats van 18:00-21:00. Dan is er van alles in de winkel te beleven: advies over voedingssupplementen, gezondheidschecks, huidanalyse, visagie, geuradvies. Verder zijn van lokale ondernemers aanwezig: Barbara’s hairfashion, Browarchitecture, Modehuis Buijsse met modeflitsen, Fit4Lady, Croissy die voor hapjes zorgt en Happy Music voor de muzikale omlijsting!