Goeree-Overflakkee - Ook na publicatie van dit artikel dat er op 1 mei jl. een officieel Glasvezel Informatiepunt Dirksland geopend werd door wethouder Tea Both – Verhoeven van gemeente Goeree-Overflakkee en Piet Grootenboer, directeur DELTA Fiber Netwerk, kregen we op de redactie (weer) vragen binnen over de aansluitingen van glasvezel op Goeree-Overflakkee. De redactie heeft de vragen doorgespeeld naar de communicatie adviseur van Deltafiber en zij gaven antwoorden op bijvoorbeeld de vraag van diverse inwoners waarom de vezel werd gelegd maar de aansluiting zo lang op zich laatwachten. Zij hebben zoals ze zelf zeggen "goed nieuws". Lees hieronder meer.

Vervolg

Vraag en antwoord glasvezel aansluitingen Goeree-Overflakkee

Op de redactie van Koole Media Service hebben we al meerdere vragen gekregen over "wanneer de kastjes nu daadwerkelijk aangesloten worden". Sommige bewoners van onze gemeente hebben al maanden de kabel liggen, maar nog steeds geen aansluiting in huis en kunnen dus nog steeds geen gebruik maken van een betere verbinding. Ook daarover horen wij ook regelmatig lezers en kijkers. We hebben gevraagd of DELTA Fiber Netwerk daar iets meer over willen uitleggen.

Antwoord DELTA Fiber Netwerk:

De communicatie adviseur van DELTA Fiber Netwerk legt uit: "Er komt bij de aanleg van een netwerk heel wat kijken en soms lijkt het misschien alsof er niets gebeurt. Deze fase van de aanleg op Goeree-Overflakkee betreft niet alleen een aantal dorpskernen, maar ook alle buitengebieden. En dat zijn nogal grote afstanden. Dus als we links op het eiland aan het werk zijn, is het even wat rustiger aan de rechterkant.

Goed nieuws

Maar ik heb goed nieuws. We begrijpen dat het in deze tijd noodzakelijk is om een goede en snelle verbinding te hebben, dus doen we er alles aan om iedereen in de eerste 3 dorpskernen en de buitengebieden voor de zomer te voorzien van een glasvezelaansluiting.

In mei krijgen alle inwoners met een glasvezelabonnement in Den Bommel hun modem toegestuurd. Deze bewoners kunnen, zodra deze is geïnstalleerd genieten van hun glasvezelabonnement. Bewoners in Achthuizen en Stad aan ‘t Haringvliet en de buitengebieden ontvangen het glasvezelpakket direct daarna.

Nieuwsbrief

Volgende week sturen we een nieuwsbrief uit naar alle klanten in Den Bommel, Achthuizen, Stad aan ‘t Haringvliet en de buitengebieden om hen te informeren over de planning.

Aanmelden kan nog!

We willen de komende jaren heel Goeree-Overflakkee van glasvezel voorzien. Inwoners uit Nieuwe Tonge, Oude Tonge en Ooltgensplaat kunnen zich aanmelden via gavoorglasvezel.nl.

In de dorpskernen Dirksland, Herkingen, Melissant, Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis en Sommelsdijk kunnen we op dit moment nog geen glasvezel leveren, maar we doen er alles aan om dat in de nabije toekomst aan te kunnen bieden. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief van Delta Fiber Netwerk.