Landelijk - Het zal je niet ontgaan zijn, er zijn op dit moment hevige protesten bezig in de Verenigde Staten voor het vermoedelijk racistisch politiegeweld. "Hier in Nederland zijn we hier niet zoveel mee bezig. Logisch, het is namelijk best wel ver weg. Maar beleg je nu in Bitcoin of in andere cryptovaluta via bijvoorbeeld Bitcoin Pro dan is het toch handig om dit nieuws in de gaten te houden. Het blijkt namelijk dat crypto een belangrijke rol kan spelen in deze protesten. Aangezien nog lang niet iedereen hiermee bekend is hebben we in dit artikel het een en ander op een rijtje gezet." Lees hieronder verder en krijg meer inzicht in de rol van crypto ten tijde van een crisissituatie.

De protesten in de VS - wat is er aan de hand?

De Verenigde Staten zijn getuige van de grootste protesten in jaren na de dood van George Floyd door toedoen van een politieagent in Minneapolis. Sommigen vergelijken het met die na de moord op Martin Luther King Jr. in 1968. De crypto community heeft zich ook in deze situatie gemengd. Bekende handelaren zoals Binance's CEO Changpang Zhao reageerde via Twitter na zes dagen van massale protesten: "#Bitcoin is het vreedzame protest". Bitcoin Pro CEO reageerde ook via Twitter op de protesten en verklaarde dat hij solidair is "met iedereen die vecht om zwarte levens te redden".

Dit is vrij bijzonder om te zien. Het is namelijk zo dat banken en andere instanties zich niet zo snel in zulke conflicten zullen mengen. Dit komt mede door het feit dat ze niet zoveel zin hebben om te zorgen voor een hoop verschillende meningen. Of het goed is dat de crypto bedrijven zich ook in dit onderwerp mengen is de vraag. Maar het is duidelijk dat de crypto community echt betrokken is bij de protesten.

Cryptos en zijn rol in de protesten

Verschillende posters die verwijzen naar Bitcoin en andere cryptovaluta hebben de ronde gedaan op de sociale media. Een demonstrant in Raleigh, North Carolina, droeg een poster die verwijst naar het boek "Bitcoin and Black America", geschreven door Isaiah Jackson, dat "de synergie tussen zwarte economie, Bitcoin en blockchain-technologie verkent". Het debat gaat verder, net als de protesten waarop de gouverneurs reageerden door het aankondigen van uitgaansverboden in verschillende staten in het weekend. 75 steden in het hele land hebben zich aangesloten bij de protesten tegen politiegeweld.

Een demonstrant in Dallas droeg een bordje met de tekst "Bitcoin Will Save Us", tot grote verontwaardiging van een aantal andere bekende Bitcoin bekendheden op social media. Zij vinden niet dat je Bitcoin moet koppelen aan protesten, het is namelijk een munt die hier helemaal niet voor bedoeld is. Anderen zeggen dat Bitcoin wel weer kan zorgen voor een grote verandering nu dit ervoor zou zorgen dat er macht bij de overheid wordt weggenomen. Dit zal altijd een discussiepunt blijven.

Andere plekken waarin crypto te zien was

Cryptovaluta blijft een onderwerp dat besproken wordt temidden van de protesten die de laatste jaren over de hele wereld plaatsvinden. Cointelegraph meldde in 2019 dat de pro-democratische en anti-regerings protestbeweging in Hongkong aanzette tot een bredere adoptie van cryptocurrencies zoals Bitcoin. De politieke onrust zette verschillende lokale bedrijven en individuen ertoe aan om over te stappen op het gebruik van gedecentraliseerde digitale valuta. In Latijns-Amerika speelden cryptovaluta een rol in de protesten die in het laatste kwartaal van 2019 plaatsvonden in Chili, Colombia, Venezuela, Argentinië, Bolivia, Ecuador en Peru.

Dit laat zien dat cryptovaluta mogelijk gebruikt kan worden om bepaalde problemen te overbruggen. Het is natuurlijk veel te vroeg om te oordelen of dit ook echt zin zal hebben, maar het is duidelijk dat de mensen toe zijn aan verandering. Dit debat is goed voor de ontwikkeling van cryptovaluta in het algemeen omdat het de overheden dwingt om anders naar de munten te kijken. Cryptovaluta is in tijden van crisis echt een veelbesproken onderwerp.

Dit is een betaalde advertorial. Ook goed, veel én voordelig gezien worden? Stuur een mailtje voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte naar info@koolemediaservice.nl of bekijk HIER de prijslijst.