Landelijk - Veel mensen weten dat cryptocurrency echt een ontzettend belangrijke ontwikkeling is die van groot belang gaat worden in de toekomst. Maar wist je dat crypto misschien net zo groot en belangrijk kan worden als het internet? Crypto is veel meer dan alleen handelen via exchanges of het afrekenen van een pizza met BTC. De techniek erachter is namelijk ongekend groot. Aangezien niet iedereen weet hoe groot deze ontwikkeling eigenlijk is hebben we in dit artikel het een en ander voor je op een rijtje gezet.

Het is tijd om te bekijken op wat voor manier crypto zomaar eens het nieuwe internet zou kunnen zijn!

De totstandkoming van het Internet

Het internet is meer dan 30 jaar geleden begonnen en is sindsdien in bijna elk aspect van ons leven doorgedrongen. Vandaag de dag ligt het aan de basis van vrijwel alles wat we doen. In feite is het moeilijk om ons leven zonder voor te stellen. De opmars van de technologie gaat door en we hebben een nieuw kruispunt bereikt. Een andere technologische evolutie die waarschijnlijk een vergelijkbare impact zal hebben op ons hele leven is de blockchain.

Sceptici stellen steeds weer dezelfde vragen over de blockchain : Waarom gebruikt niemand het? Wat gaan mensen doen met digitale middelen? Wanneer kopen mensen producten met Bitcoin (BTC)? Dit zijn natuurlijk belangrijke vragen, vandaar dat we deze eens wat beter moeten bekijken

De evolutie van de blockchain - lijkt sterk op het internet

Op wat voor manier vindt de evolutie van de blockchain plaats? Is dit hetzelfde als bij het internet? In crypto hebben we eerst de crypto nodig. Met het internet hadden we de verbinding nodig.

Om toegang te krijgen tot deze crypto of deze te verwerven, hebben we de beurzen nodig om hem aan ons te verkopen. Dit is vergelijkbaar met de ISP's in het voorbeeld van het internet. Deze beurzen zullen blijven groeien en net als de ISP's zullen ook zij op den duur een handelswaar worden.

Net als bij de internettoegang is de eerste fase van de blockchain nu klaar. De tweede golf, vergelijkbaar met breedband, zal er binnenkort ook aankomen. De eerste golf van e-mailadressen werd verstrekt door de ISP, en daarna hadden we zelfstandige e-mailproviders.

Toen kwam Hotmail, dat was een ontzettend grote verandering voor het internet. Het veranderde de gebruikersinterface en maakte het zo gemakkelijk voor iedereen om een e-mailadres te verkrijgen en hun e-mails te lezen vanaf elke plek. Plotseling konden we dit ene stukje informatie gebruiken om relaties op te bouwen met elk bedrijf op het web. Ze zouden met ons kunnen praten.

Dit roept de vraag op: Wat is het equivalent van de blockchain van e-mailadressen? Dit zijn natuurlijk de wallets. Wat is het enige wat we allemaal moeten hebben voordat we crypto kunnen gaan gebruiken? Wallets voor je cryptovaluta. Dit is de enige plaats van waaruit we crypto kunnen versturen en ontvangen. Zonder wallets kan crypto niet doorgroeien.

Tijd voor betere wallets

Momenteel is de gebruikersinterface voor een crypto portemonnee niet eenvoudig. Wallets zijn ook een stuk ingewikkelder dan e-mail. Momenteel heeft elke blockchain zijn eigen wallet. We hebben een soort van interoperabiliteit tussen hen nodig - een master wallet of zelfs sub wallets. We hebben verschillende portemonnees per blockchain nodig.

Hoe doen we dit het beste? Je zou kunnen denken aan een centrale blockchain waar je alle wallets in onder kunt brengen. Als deze wallets er komen dan is de kans groot dat Bitcoin in de volgende fase terecht komt: de wereldwijde adoptie.

Bij elke nieuwe technologie zijn er ook risico's verbonden, het programma De Wereld Draait Door behandelde Bitcoin. Hierin kwam aan het licht dat er de naambekendheid van bekende Nederlanders zouden misbruikt zijn om mensen te lokken om geld te geven aan frauduleuze bitcoin systemen.

Het zal nog even duren, maar als dit gebeurt dan zou cryptocurrency zomaar eens belangrijker kunnen worden als het internet zelf!

Dit is een betaalde advertorial. Ook goed, veel én voordelig gezien worden? Stuur een mailtje voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte naar info@koolemediaservice.nl of bekijk HIER de prijslijst.