Regio - "Na een fikse winterse wandeling door de natuur op Tiengemeten, gaat een lekkere Oudhollandse stamppot er wel in. Een lekkere beloning voor 6,5 km lopen door de ruige natuur van het eiland." Op zondag 24 februari 2019 vertrek je om 15.15 uur vanaf het Bezoekerscentrum op het eiland. Onder leiding van een gids van Natuurmonumenten trek je er op uit. Lees hieronder verder.

Vervolg

Door de Weelde lopend, langs het moeras in het midden, strijken we neer in de Herberg. Streel je tong met de heerlijke variatie aan ouderwetse winterkost. Vegetariërs komen ook aan hun trekken. Voor uitbuiken is geen tijd: de pont terug naar vaste wal wacht! In schemering wandel je terug naar de haven waar je met z’n allen om 19.10 uur op de pont stapt.

Vogeleldorado

Het moeras is een waar vogeleldorado. Vogels foerageren, rusten, broeden en slapen er. Overal waar je kijkt zijn vogels, zoals de zilverreiger, steltlopers en de lepelaar. Ook de bever heeft er een burcht gebouwd. Vanaf de Vliedberg met het blote oog waarneembaar. Het kan ook zo maar voorkomen dat je tijdens de wandeling Schotse Hooglanders tegen komt of dat je een ree door het riet ziet wegschieten.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten onder activiteiten. De excursie begint met de overtocht met de pont om 15:00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Trek stevige schoenen aan voor de wandeling. Kleed je warm en neem een verrekijker mee. Leden van Natuurmonumenten betalen €25,00 en niet-leden €30,00. Kinderen van OERRR, net als kinderen van leden van Natuurmonumenten, betalen €12,50. Kind niet-lid betaalt €15,00.