Sommelsdijk - Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft besloten de dorpsvlaggen van Goeree-Overflakkee uit te geven. Na het succes van de vlag van Sommelsdijk komt over twee weken ook de vlag van Middelharnis in de verkoop. De andere dorpsvlaggen volgen op een later tijdstip. Afgelopen zomer werd door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, ter verhoging van de sfeer tijdens Holle Bolle Dag, de vlag van Sommelsdijk uitgegeven. Dit bleek een groot succes. Lees hieronder meer.

"Veel inwoners kochten een vlag bij het Streekmuseum en enthousiasmeerden ook buurtbewoners. Doordat het vlaggenprotocol niet van toepassing is, kan de vlag het gehele jaar dag in dag uit buiten hangen."

Vlag Middelharnis

De vlag van Middelharnis is afgeleid van het wapen uit 1908 en heeft de heraldische kleur blauw met daarop een schild van zilver, beladen met een borstharnas met zijstukken van azuur (blauw). Het harnas is ook te zien op het voormalige Raadhuis van Middelharnis, zij het in een andere kleursamenstelling.

Origineel cadeau

De vlaggen worden door een gespecialiseerd bedrijf in mooie kwaliteit geleverd en zijn er vanaf slechts 25 euro. Er zijn in totaal 3 verschillende maten. Wellicht een origineel cadeau voor de komende feestdagen? Heeft u interesse in de aanschaf van een vlag van Middelharnis? De vlag is te bestellen via de website: www.streekmuseum.nl/vlag. Na uw bestelling ontvangt u een e-mail wanneer de vlag in de museumwinkel te betalen en af te halen is.