23 mei 2018, Middelharnis - Wellicht hebt u het al gehoord: in september 2018 gaan de Haringvlietsluizen te Stellendam regelmatig op een kier. Er komt weer een verbinding tussen de rivieren Rijn en Maas en de Noordzee. Vissen kunnen de Haringvlietdam dan weer passeren. Zes natuurorganisaties hebben samen met de regio en met steun van de Nationale Postcode Loterij de handen ineengeslagen om de deltanatuur in het Haringvliet weer dynamisch te maken. Dit biedt kansen voor aantrekkelijke recreatie en economische ontwikkelingen. Zij praten u als bewoner, kenner of liefhebber van het Haringvliet tijdens een informatieavond graag bij. Lees hieronder meer.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een natuurlijker Haringvliet. Zo verrijst er in de monding van het Spui een eiland met onmisbare voedsel-, broed- en voortplantingsplaatsen voor vogels en vissen, wordt nabij Scheelhoek 70 hectare prachtige nieuwe natuur ontwikkeld en is er straks op de Noordrand van Goeree-Overflakkee een woonterp, waar bewoners zelf natuur ontwikkelen en beheren.

Wij praten u als bewoner, kenner of liefhebber van het Haringvliet tijdens een informatieavond graag bij over de lopende natuurprojecten en –ontwikkelingen. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via info@haringvliet.nu. Meer informatie over het programma vindt u op haringvliet.nu/informatieavond.

Wat: Informatieavond ‘Natuurlijk Haringvliet’
Wanneer: Woensdag 23 mei 2018
Waar: Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7, 3241 GA Middelharnis
Hoe laat: 19.30 – 22.00 (inloop vanaf 19.00)
Organisatie: Droomfonds Haringvliet (ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds).

Droomfondsproject Haringvliet

In een unieke coalitie werken zes natuurbeschermingsorganisaties samen met de regio en met steun van de Nationale Postcode Loterij aan het herstel van de dynamische delta die het Haringvliet ooit was. De natuur waar zij aan werken biedt niet alleen voedsel, rust en broedplekken voor (trek)vissen en -vogels, maar ook volop mogelijkheden voor de mens om te genieten. Op steenworp afstand van Rotterdam kan de economie op de Zuid-Hollandse eilanden daar zijn voordeel mee doen. Het Haringvliet maakt onderdeel uit van Nationaal Park NL Delta.

Bron Droomfondsproject Haringvliet