Michel Snoep vertrekt als docent bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Hij neemt daar afscheid met een grote overzichtstentoonstelling van 24 april t/m 8 mei 2015. De kunstenaar komt oorspronkelijk uit Schiedam maar verhuisde enkele jaren geleden met zijn gezin naar Goeree-Overflakkee. Permanent object in de openbare ruimte, wat een specialiteit is van Snoep, zijn onder meer de drie kruiwagens op de bietenstort in Dirksland.

Snoep gaf twintig jaar les op de afdeling beeldende kunst (schilderen), vooral aan eerstejaars- en avondstudenten. Ook was hij docent Idee/3Dimensionale Beeldontwikkeling en zette hij zich de laatste jaren in voor het Individueel Studie Traject. Daarnaast verzorgde hij het bijvak schilderen voor studenten van de Universiteit Leiden.

Naast het docentschap is Snoep altijd actief gebleven als beeldend kunstenaar. Zijn oeuvre is veelomvattend. Het bevat schilderijen, linoleumsneden, foto’s en tekeningen maar ook objecten, aquarellen en installaties. Permanente objecten in de openbare ruimte zijn onder meer een groot vliegtuig om een boom in het Plantagepark te Schiedam en drie kruiwagens op de bietenstort in Dirksland.

Terugkerende onderwerpen in zijn werk zijn boten, bruggen, water, vogels, bomen, vliegtuigen en steden. Aanpak, toon en thema kunnen verschillen, toch herkennen liefhebbers al snel ‘typisch Snoep’ in het werk. Het is de heldere -soms kleurige- en eenvoudige beeldtaal van de maker die tot de verbeelding spreekt.

Met deze grote tentoonstelling neemt Michel Snoep op indrukwekkende wijze afscheid van zijn de Haagse Academie. Verspreid over drie zalen krijgt de bezoeker een goed beeld van de verschillende stijlen en de veelzijdigheid van de kunstenaar. De tentoonstelling is samengesteld door Joost Kalkhoven en Sjef Henderickx. De twee curatoren zijn de archieven van de kunstenaar zelf ingedoken en hebben particulieren en musea benaderd om werk tijdelijk af te staan.

De opening van de oeuvretentoonstelling (24 april t/m 8 mei 2015) van en met Michel Snoep op vrijdag 24 april van 17.00-20.00 uur. Kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze verzorgt om 18.00 uur de inleiding. Welkom aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10.00 -18.00 uur / Zaterdag 10.00 - 16.00 uur.