Het is weer zover, vakantietijd! Voor de meeste mensen een periode om zich op te verheugen, maar niet voor dierenasielen. Bij gebrek aan vakantieadresjes vindt er namelijk rond de zomertijd een grote toename plaats aan huisdieren die op straat of in de natuur worden gedumpt.

Stichting KonijnenBelangen (SKB) zet zich in voor het konijn, op honden en katten na het populairste huisdier in Nederland en een van de grootste slachtoffers in de vakantietijd. De konijnenopvangen door heel Nederland zitten vol, terwijl de wachtlijsten maar groeien. SKB wil hier verandering in brengen.
 
Foto's:
Op de eerste foto is te zien dat konijn Ginger haar "vrijheid" ternauwernood heeft overleefd. Toen ze werd gevonden, mocht ze bij een nieuw baasje opknappen. Het resultaat is te zien op foto 2. Zeg nou zelf, welk konijn ziet er gelukkiger uit?
 
Laat uw konijn niet zomaar ergens achter, maar breng het naar een konijnenopvang. De opvangen zijn over heel Nederland verspreid en hun adressen zijn te vinden via de website van SKB (www.konijnenbelangen.nl). Mensen die konijnen willen aanschaffen, kunnen hier ook terecht; op deze manier kunnen zij een afgedankt konijn een tweede kans geven.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van SKB of telefoonnummer 06-12689281.

Geschreven door Cynthia Pallandt, Stichting KonijnenBelangen.