Op maandag 18 oktober 2010 werd gestart met de workshop Graffiti in het tunneltje in Zuidzijde. Het tunneltje wordt in de herfstvakantie omgetoverd tot een eigentijds, eigengemaakt jongerenproject. KabelTV ging een kijkje nemen bij de jeugd en maakte een aantal foto's voor u. Onder leiding van Hubert van PJ Partners en graffiti-specialist Sean Ferrer gingen de 11 jongeren aan de slag.
In een voorafgaande brainstorm-sessie ter voorbereiding werd gekozen voor het thema 'strand en vakantie'. De jongeren hebben dit thema gekozen door zich te verdiepen in de verschillende stijlen, o.a. door het bekijken van magazines en filmpjes. Tijdens hun vakantie hebben de jongeren door weer en wind een tekening gemaakt met als thema´s dag, nacht, zon, zee en strand.
Op donderdag 21 oktober waren de jongeren klaar met het project en kwamen de wethouders Dhrn. Heintjes en Van de Ree de tunnel officieel openen. De aanwezigen konden genieten van een hapje en een drankje.
Hierbij wil team jongerenwerk GO alle jongeren : Sean, Nathanael, Stan, Wouter, Christian, Micho, Lennart, Maurice, Angela, Henk en Matthijs hartelijk bedanken voor hun inzet.
Ook wil team jongerenwerk GO we de gemeente Oostflakkee en het Kunsthuis bedanken.
Tot slot willen we in het bijzonder het Waterschap bedanken voor het mogen opknappen van de tunnel.