Sommelsdijk - In de week t/m 10 juni 2011 was het feest op de School met de Bijbel in Sommelsdijk. Verschillende activiteiten vonden plaats, waaronder een schoolreis, een markt met oude ambachten en natuurlijk veel spelen. Woensdag was er een sportdag georganiseerd. 

Van de gehele Staver mocht gebruik gemaakt worden om vele sporten uit te oefenen. Lianne Lodder, HALO studente te Zwolle, heeft in het kader van haar opleiding een groot deel van de organisatie voor deze sportdag op zich genomen. Dit in samenwerking met vijf enthousiaste BSM-leerlingen van de Prins Maurits. Voor alle leeftijdsgroepen waren er diverse uitdagende sport- en spelonderdelen. De gehele ochtend zijn de kinderen zowel in de gymzalen, de tennishal, de bowlingbanen als in het zwembad aan het bewegen geweest.

Vrijdagmorgen, zijn de leerkrachten, de leerlingen en de hulpouders met veel enthousiasme gestart om ook deze laatste dag van de feestweek tot een feest te maken en dan niet alleen voor hen zelf maar ook voor de “buren” uit Den Hoogen Caemer, de ouderen uit De Goede Ree en de bewoners van De Samaritaan. Na de dagopening zijn de leerlingen onder begeleiding van de leerkrachten en de hulpouders aan de slag gegaan met bloemen. De groepen één tot en met vier hadden hun zelf versierde kadoflessen, gevuld met een prachtige Gerberabloem, en de kinderen van de groepen 5 t/m 8 hadden hun eigen kleine en grote bloemtaarten gemaakt. Deze feestelijke kadoflessen en bloemtaarten werden aangeboden op de drie verschillende locaties. Op alle locaties zijn ze heel hartelijk ontvangen en met veel plezier hebben ze daar Oud Hollandse liedjes gezongen. Het was ontzettend leuk om te zien en te merken dat de mensen dit enorm leuk vonden en er ook herkenning was wat betreft het liedjesrepertoire en het terugdenken aan wat ze zelf ook in hun jeugd hadden gedaan. Er werd dan ook meegezongen en meegeklapt en er kwamen hartverwarmende reacties.

Na dit fijne uur werd er met z’n allen gegeten van de verschillende soorten broodjes (door de eigenaar van een lunchroom aan de school gegeven) die door de hulpouders op bordjes waren klaargezet. Na deze lekkere maaltijd zijn ze naar het versierde asfaltplein naast de school gegaan. De directeur, dhr. C. de Jong heeft hier alle ouders hartelijk bedankt voor hun enthousiasme en grote inzet en hulpvaardigheid in deze jubileumfeestweek. De leerlingen mochten hier voor de microfoon spontaan nog even iets zeggen over de feestweek. Alle groepen hebben ook hier hun Oud Hollandse liedjes laten horen en zien voor alle ouders en belangstellenden die aanwezig waren voor de officiële afsluiting van de feestweek.

En als spetterende afsluiting van de feestweek waren er op het podium de tien geel/blauwe dozen versiert met het jubileumlogo. Na het aftellen o.l.v. de directeur van 10- 100 werden de dozen door de gekozen leerlingen uit alle groepen open gemaakt en tot ieders verrassing kwamen daar 10 witte duiven uit. Symbolisch voor 100 jaar. En als allerlaatste werden met vol enthousiasme door de meesters de confetti-shooters afgeschoten voor een kleurig einde van de superleuke feestweek.

Zie foto's voor een impressie van de middag. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en kijken terug op een geweldige feestweek.