Sommelsdijk - Op vrijdagavond 22 maart jl. was de uitslag van de Eilandkwis, welke georganiseerd werd op 9 maart door de Ladies’ Circle 45 Goeree-Overflakkee. "Afgelopen zaterdag 30 maart 2024 werd een cheque uitgereikt door Ellen Nijssen en Natasja Robijn aan de Parkinsonboksers en trainster Sabina de Jonge van Sport4All GO..." Lees meer >>

Er namen 55 teams deel aan deze fantastisch leuke en goed georganiseerde Eilandkwis. Elk team speelde voor een vooraf, door het team zelf, gekozen goede doel.

Team Wilde Ouwe Wijven bestond uit dames die voorheen lid waren van de Ladies’ Circle 45 GO en zij vielen in de prijzen. Hun achtste plaats was goed voor een cheque van € 250,00!

Het goede doel waarvoor zij speelden was Parkinson Boksen van Sport4All GO. De “WOW” hadden onlangs gelezen hoeveel baat mensen met Parkinson hebben bij bokstraining en zij vinden het fantastisch dat Sport4All GO dit aanbiedt op ons eiland.

Afgelopen zaterdag 30 maart werd de cheque uitgereikt door Ellen Nijssen en Natasja Robijn aan de Parkinsonboksers en trainster Sabina de Jonge van Sport4All GO. Iedereen was erg blij verrast met het mooie bedrag wat op de cheque vermeld stond en wat uitgereikt werd door de dames.

Het geld zal besteed gaan worden aan een inklapbare speedboksbal voor de sporters met Parkinson welke wekelijks komen boksen tijdens 1 van de 4 Parkinson Bokstrainingen in Sommelsdijk.

Parkinson Boksen is een non-contact manier van boksen. Er wordt gebokst tegen bokszakken, pads of bokspalen, maar zeker niet tegen elkaar. Tijdens de trainingen worden oefeningen om te boksen gecombineerd met functionele oefeningen, zoals oefeningen gericht op coördinatie, balans en kracht. Mensen met de ziekte van Parkinson hebben veel baat bij deze vorm van bokstraining, omdat ze hiervoor verschillende delen van de hersenen afwisselend activeren.

“Sporten is een medicijn”; Parkinson komt voor een groot deel door een tekort aan de stof dopamine. Regelmatig sporten zou het verlies hieraan waarschijnlijk kunnen afremmen, omdat tijdens sporten nieuwe dopamine wordt aangemaakt.

Welkom bij Parkinson Boksen

Op dinsdag & donderdag van 10.00-11.00 uur en op zaterdag van 9.30-10.30 en van 11.00-12.00 uur wordt er Parkinson Boksen aangeboden in Sommelsdijk door Sport4All GO als enige aanbieder op Goeree-Overflakkee. Bij interesse is een ieder met Parkinson van harte welkom om twee keer gratis mee te komen boksen en om na afloop gezellig een bakje koffie of thee met elkaar te drinken. Voor aanmelding, mail naar: info@sport4allgo.nl

Tekst en foto: E. Nijssen.