7 maart 2024, Middelharnis - Het startsein voor het verduurzamen van 75 huurwoningen op het Oudeland in Sommelsdijk is gegeven. Vorige week ondertekenden woningcorporatie Oost West Wonen en de Kok Bouwgroep de projectovereenkomst. De 75 woningen aan de Vlasakker, de Klaver en de Koornlust in Sommelsdijk krijgen energiebesparende maatregelen zoals isolatie, kunststof kozijnen met HR++ glas, mechanische ventilatie en nieuwe aansluitingen van water, gas en elektra. Lees meer >>

Vervolg
Vanuit de Kok Bouwgroep is er een lokale uitvoerder uit Middelharnis bij dit project betrokken. De werkzaamheden zijn in week 9 gestart en worden naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Ook tuinen en paden opnieuw ingericht

In het kader van leefbaarheid worden niet alleen de woningen zelf, maar ook de inrichting van tuinen en paden rondom de woningen aangepakt. Het plan om de woningen op het Oudeland aan te pakken lag er al voor de fusie van Oost West Wonen. In goed overleg met de bewonerscommissie en de huurdersvereniging zijn de plannen na de fusie verder uitgewerkt en gepresenteerd. De bewoners van de huurwoningen reageerden positief op de plannen. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners in hun eigen woning blijven. Oost West Wonen en de Kok Bouwgroep doen hun uiterste best om overlast te beperken. Wel moet er rekening gehouden worden met geluidsoverlast en steigers langs de gevels.

Partners in verduurzamingsopgave op Goeree-Overflakkee
Om de opgave in het verduurzamen van de huurwoningen op Goeree-Overflakkee te versnellen, zijn de Kok Bouwgroep en Geluk Groep geselecteerd als ketenpartners in de uitvoering van de verduurzamingsopgave van Oost West Wonen. De komende jaren is de ambitie om ieder jaar zo’n 200 woningen complexmatig te verduurzamen. Daarnaast worden binnen deze samenwerking woningen met een E, F en G label verduurzaamd.

Tekst: OostWestWonen

Foto (Hans Villerius) onderschrift:

Marleen van de Kamp, directeur-bestuurder bij Oost West Wonen, en Robbert van de Sande, directeur bij de Kok Bouwgroep, ondertekenen de overeenkomst voor het verduurzamen 75 woningen op het Oudeland in Sommelsdijk.