Middelharnis - Wie in groep 5 of 6 van de basisschool zit, heeft vaak al kennisgemaakt met muziek via de Muziekcarrousel. Dat is een programma van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee voor groep 4 van de basisschool. Daarna, in groep 5 en 6, kun je samen met anderen leerlingen een muziekinstrument leren bespelen in het LeerOrkest GO. Eind februari 2024 starten de lessen in Ouddorp en Stellendam. Lees meer >>

Vervolg

Wie zich voor het LeerOrkest GO aanmeldt krijgt een instrument in bruikleen. Het LeerOrkest bestaat uit maximaal 25 leerlingen. Na een serie van acht lessen, waarin ze liedjes leren spelen, is de afsluiting van het project: een kleine presentatie, eventueel in samenwerking met een muziekvereniging en/of ervaren muzikanten.

Het LeerOrkest GO komt buiten de gewone schooluren bij elkaar om aan de slag te gaan met het maken van muziek. Er waren al succesvolle LeerOrkesten aan de slag in Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Middelharnis en Dirksland. Binnenkort starten ook LeerOrkesten in Ouddorp en Stellendam.

Leerlingen uit Ouddorp kunnen vanaf maandag 26 februari terecht in School met de Bijbel Koningin Beatrix te Ouddorp. De lessen zijn van 15:30 tot 16:30 uur. De laatste les is op 15 april. Het andere LeerOrkest, voor leerlingen uit Stellendam en Goedereede, komt bijeen in OBS Stellegors te Stellendam. En wel van donderdag 29 februari tot 18 april, steeds van 15:30 tot 16:30 uur.

Succeservaringen

Samen muziek maken is niet alleen leuk, maar ook een stimulans voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Bij muziek maken komt veel kijken, zoals concentratie, discipline, doorzettingsvermogen en zorg dragen voor je instrument. Samen spelen levert succeservaringen op. Deelnemers voelen zich trots en competent, ze groeien enorm, in tal van opzichten.

In het LeerOrkest GO leer je samen muziek maken en naar elkaar te luisteren. Ook maak je kennis met het notenschrift en de mogelijkheden om te musiceren buiten de school.

Aanmelden en meer informatie: www.muziekgebouwgo.nl (Bron)