8 januari 2024, Middelharnis - Leden van Lionsclub Goeree Overflakkee overhandigden afgelopen donderdag 4 januari vier cheques van respectievelijk 2x €2.500 euro en 2x €1.750 aan Cherity Re-Use, De Voedselbank met ieder €2500 en €1750 aan de Stichting Vakantiewoning en de Goede doelen pot van de Lionsclub. Bij alle donatie was het verzoek Jeugd speciale aandacht te geven. Lees meer >>

Stichting Goed voor Goed en Cherity Re-use zijn vanaf 1 juni 2022 officieel partners. Cherity Re-use coördineert namens Goed voor Goed alle gratis goederen en diensten. Joost, directeur Goed voor Goed, vertelt: “Beiden zijn we al meer dan tien jaar actief op Goeree-Overflakkee op het gebied van recycling, hergebruik, het ondersteunen van mensen in een kwetsbare positie en armoedepreventie.”

Cherron Oostendorp startte twaalf jaar geleden met het verzamelen van spullen. Ze vertelt: “Dit varieerde van kleding tot witgoed, maar ook ritjes naar de voedselbank voor mensen zonder vervoer.” Een handjevol enthousiaste vrijwilligers en donateurs maakten met elkaar veel mogelijk. Door de kleinschaligheid van de organisatie kon Cherity Re-use er altijd voor zorgen dat de donaties werden ingezet voor wie dit nodig had. “Met Goed voor Goed samenwerken is een logische combi. Samen zetten we ons kosteloos in voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee.”

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee heeft verschillende doelstellingen.
Het belangrijkste doel is medeburgers op Goeree-Overflakkee, die door omstandigheden
onvoldoende voedsel of kleding kunnen kopen, wekelijks van een voedselpakket te voorzien.
Andere doelstellingen zijn het terugdringen van de vernietiging (verspilling) van voedsel en
een bijdrage leveren aan het voorkomen of doorbreken van een sociaal isolement van de
cliënten.

De aangepaste vakantiewoning De Leeuw-Inn is in het bezit van Stichting Vakantiewoning voor gehandicapten. Deze stichting is onderdeel van de Lions Club Goeree-Overflakkee.

De stichting verhuurt deze woning zonder commerciële doeleinden. Zo zorgt de stichting al meer dan 25 jaar voor een onbezorgde en betaalbare vakantie voor zowel mindervaliden als hun familie en begeleiders. De woning is uniek en staat op het populaire vakantiepark Noordzeepark.

Elke Lionsclub kiest zijn eigen projecten. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren of mensen met een beperking. Vaak kiezen ze projecten die in het verlengde liggen van de internationale kernthema's (focus area's): honger, blindheid/oogziekten (vision), kinderkanker, duurzame leefomgeving, diabetes, jeugd, hulp bij rampen en humanitaire hulp. Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. We organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Dit alles onder het motto: Lions helpen!

Foto: Personeel en vrijwilligers van Cherity Re-use en enkele leden van Lionsclub Goeree-Overflakkee met de cheque -PR